Geslaagde ALS Benefietavond

27 april 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

Geslaagde ALS Benefietavond.

De ALS Benefietavond die afgelopen vrijdagavond werd gehouden in "De Achthoek" in Scherpenzeel mag zeer geslaagd worden genoemd. Het programma werd aangekondigd met de titel: "een avond van contrasten". En zo'n avond is het, in een goed gevulde kerk, ook geworden. Centraal stond het verhaal "Joshua en het Roer van Fortuna" geschreven en gelezen door Mariska Gerritsen en geillustreerd door Thomas Gerritsen. Een ontroerend verhaal gebaseerd op de ervaringen van ALS-patiënt Jos en zijn vrouw Anneke. Het verhaal werd in 6 delen gelezen waarbij de illustraties in beeld werden gebracht. Tussen de delen door waren er muzikale en gesproken intermezzo's. Daarvoor zorgden Dagmar Gerritsen (solozang), Popkoor "Get Around", Suzan Koevoets (piano), de trimclub PMC en de beide predikanten van "De Achthoek". Een avond met een lach en een traan die bij menigeen nog lang in de herinnering zal blijven.

ALS-patiente Petra van Alphen zei na afloop: "Adri en ik hebben genoten van deze waardevolle avond. De warmte en eensgezindheid straalde ervan af". En ook Jos en zijn vrouw genoten zichtbaar.

Hoewel de waarde van deze benefietavond moeilijk in geld valt uit te drukken, is er natuurlijk niet voor niets een inzameling gehouden. En die heeft het geweldige bedrag van € 2.054,35 voor TourduAls opgeleverd. Ook in dat opzicht mag de avond dus zeer geslaagd worden genoemd.

Aan het eind van de avond is een flyer uitgedeeld met de mededeling dat het verhaal van "Joshua en het Roer van Fortuna" als boekje zal verschijnen (hardcover, geillustreerd en gesigneerd). Voor € 10,00, waarvan minimaal € 5,00 bestemd is voor TourduALS.

Helaas is het emailadres voor de bestelling van het boekje op deze flyer niet correct. Dat moet zijn mariskagerritsen@hotmail.com (dus zonder streepje).

(Foto: Bas Slob)

advertentie
advertentie