Vallei Boert Bewust-boeren zetten deuren open

12 mei 2015 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL Van 1 tot en met 6 juni organiseert Vallei Boert Bewust een uniek kleinschalig evenement: 25 VBB-boeren zetten hun deuren open voor kleine groepjes geïnteresseerde burgers met als doel samen te werken en samen te praten over de agrarische sector.

In de eerste week van juni stappen bezoekers letterlijk in de laarzen van de boer: overall aan en ervaren hoe het boerenleven is. In Scherpenzeel doet het bedrijf van Geurts, Kolfschoten 18 mee aan het evenement.

Samen met de boer(in) wordt er na het werk gegeten of koffie gedronken aan de keukentafel. Zo is er ruimte om het gesprek aan te gaan over het agrarische bedrijf. De beleving en ervaring van boer én bezoeker staan hierbij centraal. Eieren rapen, kalfjes voeren, zeugen insemineren of koeien melken; zomaar een greep uit de keur aan activiteiten die de veehouders van 1 t/m 6 juni organiseren.

Deelnemende bedrijven, data, tijden en activiteiten zijn te vinden op de website www.valleiboertbewust.nl, waar iedereen zich ook aan kan melden.

* Lees meer in de Scherpenzeelse Krant van dinsdag 12 mei.

advertentie
advertentie