Hardlopers brengen bevrijdingsvuur naar Scherpenzeel.

7 mei 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

Een enthousiaste groep van 15 Scherpenzeelse hardlopers en hardloopsters heeft op Bevrijdingsdag het bevrijdingsvuur naar Scherpenzeel gebracht. Vanuit Wageningen hebben zij een mooie route gelopen terug naar hun dorp, waar zij bij aankomst bij het Huis in de Wei werden opgewacht door vele dorpsgenoten. Burgemeester Visser heette de lopers van harte welkom en dankte hen voor het vervullen van deze bijzondere en sportieve taak op de 70e Bevrijdingsdag. Zij kunnen trots zijn op hun prestatie. De burgemeester nam de fakkel over van de loopgroep en ontstak vervolgens het bevrijdingsvuur. Hij memoreerde hierbij hoe blij wij allen mogen zijn dat wij inmiddels 70 jaren van vrijheid kennen; een vrijheid die zeker niet vanzelfsprekend is en die wij moeten koesteren.

Na deze ceremonie werd aan de loopgroep een lekker ontbijt aangeboden in het Huis in de Wei door de Oranjevereniging en Piet's Broodjes. De lopers lieten weten dat zij een mooie en voorspoedige tocht hadden gelopen, met heel goed weer, en hadden genoten van deze bijzondere ervaring. Zij dankten hiervoor ook de coördinator, de begeleiders en de Oranjevereniging.

Na dit geweldige begin van Bevrijdingsdag, werd uitgekeken naar de optocht van Keep them Rolling, de vereniging die oude legervoertuigen rijdend houdt. In totaal 77 voertuigen reden langs het Huis in de Wei, en vandaar naar de Breehoek. De diverse voertuigen, motoren, jeeps, personenauto's, enz., vormden weer een prachtig schouwspel voor het publiek langs de route.

advertentie
advertentie