Geslaagde excursie van Oud-Scherpenzeel.

10 mei 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

Op zaterdag 9 mei vertrokken 35 leden van de Vereniging Oud-Scherpenzeel voor een excursie naar Wijk bij Duurstede en Doorn.

In Wijk bij Duurstede werd begonnen met koffie en gebak bij "De Engel". Daar werden de deelnemers opgehaald door gidsen die ze meenamen naar de mooie oude plekjes in Wijk bij Duurstede, de restanten van Kasteel Duurstede en die vertelden over de boeiende geschiedenis van dit bijzondere stadje.

Na de stadswandeling door de historische binnenstad, vertrokken we naar Doorn, waar in Brasserie "Rodenstein" een heerlijke lunch werd gebruikt.

Hierna volgde een rondleiding in Museum Huis Doorn, het landhuis waar Keizer Wilhelm II uit Duitsland, na het einde van de Eerste Wereldoorlog, van november 1918 in ballingschap heeft geleefd tot zijn overlijden in 1941.

Er was zo veel te zien en de gidsen konden zo enthousiast vertellen, dat de tijd voor de rondleiding veel te kort was.

Na een drankje, aangeboden in "de Orangerie" van Huis Doorn, was er nog gelegenheid om een bezoek te brengen aan de tentoonstelling over de Eerste Wereldoorlog in het Paviljoen.

Dankzij het weer dat meewerkte en de goede gidsen, konden de deelnemers terugzien op een heerlijke en gezellige dag vol cultuur en historie.

advertentie
advertentie