Collecte Maag Lever Darm Stichting

14 mei 2015 om 00:00 Activiteiten

De Maag Lever Darm Stichting slaat alarm voor 2 miljoen buikpatiënten

De collecteweek van de Maag Lever Darm Stichting gaat van start op maandag 18 mei. Tijdens de collecteweek slaat de stichting letterlijk alarm voor de 2 miljoen buikpatiënten die dagelijks beperkingen ondervinden als gevolg van hun ziekte. "Wij laten het alarm afgaan voor de vele buikpatiënten die steun hard nodig hebben en om de jaarlijkse collecteweek aan te kondigen", zegt Marian Verasdonck, directeur van de Maag Lever Darm Stichting. Vanaf maandag 18 mei gaan 17.000 collectanten langs de deuren om geld op te halen voor deze patiënten. De opbrengst van de collecte gebruikt de Maag Lever darm Stichting voor noodzakelijk onderzoek. "Door onderzoek kunnen we maag-, lever- en darmziekten sneller en beter opsporen, behandelen of zelfs genezen". Ook in Renswoude wordt gecollecteerd.

Darmziekten

In Nederland ondervinden twee miljoen buikpatiënten dagelijks beperkingen als gevolg van hun ziekte. Met onderzoek en voorlichting zet de Maag Lever Darm Stichting zich in voor deze mensen. Een ziekte die veel Nederlanders raakt is darmkanker. Jaarlijks krijgen 15.000 mensen de diagnose darmkanker en overlijden per dag 13 mensen aan deze ziekte. Daarmee is darmkanker de tweede vorm van kanker waar mensen aan overlijden. De gevolgen van deze ziekte zijn groot. Maar ook darmziekten zoals bijvoorbeeld colitis ulcerosa, de ziekte van Crohn, het Prikkelbare Darm Syndroom en coeliakie hebben veel impact op het dagelijks leven van patiënten. Daar zet de Maag Lever Darm Stichting zich voor in!

Collecte

Binnenkort zal er ook bij u een collectant aan de deur komen. Help mee en Stop Darmkanker. Geef aan de collectant! Ook in Renswoude loopt er een groep enthousiaste collectanten. Laat hen niet voor een dichte deur staan. Wilt u ook helpen collecteren? Geef u dan op bij Selia Stutvoet voor

Zuid-Renswoude (0318-572769) of Jacqueline van Veen - Stutvoet voor Noord-Renswoude (06-24400553). Wij hopen op uw steun voor 2 miljoen buikpatiënten in Nederland.

advertentie
advertentie