Cursisten Hoogendijk exposeren in atelier de Linden

22 mei 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

Onder begeleiding van de Scherpenzeelse kunstschilder Ad Hoogendijk, hebben negen cursisten het afgelopen seizoen de kunst van het aquarel schilderen geleerd. De komende weken exposeren zij hun werk in Atelier de Linden. Afgelopen donderdag 21 mei werd de expositie feestelijk geopend.

Ad Hoogendijk is een enthousiast autodidact kunstschilder, gespecialiseerd in aquareltechiek. Al sinds jaar en dag schildert en exposeert hij zijn werk in Galerie-Atelier de Linden in Scherpenzeel. Sinds twee jaar biedt Hoogendijk ook aquarel-cursussen aan. "Het is leuk om verborgen talenten te ontdekken", aldus Hoogendijk. "Ieder heeft weer zijn eigen stijl. De een precies, de ander losser en abstracter. Tijdens mijn cursus kunnen ze hun eigen handschrift ontdekken."

Onder het genot van een hapje en een drankje werd de expositie officieel geopend. Vrienden en familie van de cursisten mochten als eerste een glimp van het werk opvangen. De expositie is nog tot en met 5 juni te bewonderen in Atelier de Linden aan de Lindenlaan 1 in Scherpenzeel. Kijk voor meer informatie op www.ad-hoogendijk.nl.

advertentie
advertentie