Scherpenzeelse Kinderjury kiest beste boek

22 mei 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

De Scherpenzeelse Kinderjury heeft 'De stenen moppentapper' van Geronimo Stilton beoordeeld als het beste kinderboek. Nummers 2 en 3 zijn geworden: 'Ik weet een mop' van Erik van Os en 'Spekkie en Sproet, een gevaarlijk knalfeest' van Vivian den Hollander.

De Bibliotheek Scherpenzeel organiseert jaarlijks, specifiek voor kinderen die wat moeite hebben met lezen, een Kinderjury. De bedoeling is om het lezen bij deze kinderen te stimuleren en hen een positieve leeservaring op te laten doen.

Om de week kwamen twee groepen kinderen naar de bibliotheek. Tijdens deze bijeenkomsten werden de thuis gelezen boeken beoordeeld en voorzien van een cijfer. De kinderen kregen iedere keer een verrassende taalstimuleringsactiviteit aangeboden.

Afgelopen woensdag was de afsluitende bijeenkomst. Eerst werd er een levend kwartetspel gespeeld. Daarna werd de top 3 van winnende boeken bekend gemaakt. Vervolgens kregen de kinderen als dank voor hun deelname een medaille en een oorkonde. Uit reacties van de ouders blijkt dat de kinderen het deelnemen zeer op prijs stellen en dat in de zes weken de leesprestaties toegenomen zijn.

Lezen is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die lezen betere presteren op school. Het is belangrijk dat kinderen in hun vrije tijd lezen om leeskilometers te maken. Het blijkt dat veel kinderen dat niet uit zich zelf doen en daarom door anderen gestimuleerd moeten worden om te gaan lezen. De Bibliotheek organiseert daarom verschillende activiteiten die het lezen stimuleren.

advertentie
advertentie