Drie speltakken van Scouting Scherpenzeel hebben in het Pinsterweekend een spannend kamp beleefd.

29 mei 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

De Bevers (jongens en meisjes van 5 - 7 jaar) gingen op kamp in hun eigen clubhuis dat tot grot was omgetoverd. Bij de start gingen de bevers met een tijdmachine terug naar de oertijd waar ze Oenkie en Boenkie hielpen zoeken naar de verdwenen grottekeningen. Tijdens het kamp hebben de Bevers zelf hun eten klaargemaakt boven het kampvuur, een eigen pijl en boog gemaakt, een modderestafette gedaan en slaapplaatsen gepionierd. Er zijn zelfs 9 stoere Bevers geweest die voor het eerst buiten in een tent hebben geslapen! De bevers zijn, in themakleding, boodschappen gaan doen in het centrum van Scherpenzeel. Uiteindelijk werden, aan het eind van het kamp in de grot en achter een dikke laag stof, de verdwenen grottekeningen gevonden.

De Yalahihorde (meisjes van 7 - 11 jaar) hadden hun ridderkamp in een heus fort in Muiden waar ze op zoek gingen naar de verloren ketting van Ravelijn. Om deze te vinden, moesten de welpen verschillende opdrachten doen om echte ridders te kunnen worden. Zo maakten zij stokpaarden, speelden levend ganzenbord in 'ridderstijl', deden mee aan echte ridderspelen, veroverden een burcht, bezochten het Muiderslot en deden een speurtocht door het stadje Muiden. Aan het eind van het kamp werd de ketting gelukkig teruggevonden.

De Wontollahorde (jongens van 7 - 11 jaar) zaten tussen de 'maffe maffia' in Soest. Het geheime pizzarecept was gestolen en de welpen moesten uitzoeken wie dit gedaan had. Om de dief te kunnen vinden, deden de welpen een spannend nachtspel in de duinen, bouwden een eigen pizzatentje, kookten primitief een traditionele Italiaanse maaltijd en hielden een sportdag met als onderdelen mozzarella-bal-stoten en spaghetti-snoepen. Ook hier werd het mysterie gelukkig de laatste dag opgelost.

Alle kinderen hebben weer een grandioos kamp beleefd dankzij de inzet en creativiteit van de enthousiaste leiding.

Lijkt het je ook leuk om actief en avontuurlijk bezig te zijn en een spannend kamp mee te maken, kijk dan op www.scoutingscherpenzeel.nl. Voor meer informatie of als je eens een keer wilt komen kijken: secretaris@valleigroep.nl

advertentie
advertentie