'Samen doen' was het uitgangspunt

2 juni 2015 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL  Simon Reijneker neemt op 4 juni afscheid. Na zevenendertig jaar kijkt hij tevreden terug op zijn werk als huisarts in Scherpenzeel. ,,Ik heb nooit een seconde getwijfeld of het een goede keuze is geweest om medicijnen te studeren en plattelandsdokter te worden", vertelt hij.

Joke van der Heide

Zijn studie vond hij boeiend. Door zijn stages en bijbaantje als broeder ontdekte hij wel dat werken in het ziekenhuis hem niet lag. ,,Ik vond het contact met mensen niet intensief genoeg. Ze kwamen en gingen. Ik was dan altijd benieuwd hoe het herstel thuis ging. Daarom koos ik voor de vervolgopleiding als huisarts." Op zijn 24e rondde hij zijn studie af. Na een paar jaar extra ervaring in het Zeister ziekenhuis was hij klaar voor zijn eigen praktijk op het platteland. Op het moment van zijn zoektocht bleek dat dokter Van Vulpen besloot om te stoppen. Samen met Johan Slappendel startte hij een praktijk in diens woonhuis. Simon: ,,Ik heb samenwerken altijd fijn gevonden. Wij keken wekelijks met elkaar mee naar moeilijke dossiers. Door de verantwoordelijkheid  van ons vak, is het samen doen met collega's belangrijk."

Simon vervolgt dat het werk de afgelopen jaren is toegenomen. Van diabeteszorg tot het maken van hartfilmpjes. Ook het team van de twee praktijken, later met Anouk Roemer, is van drie naar veertien mensen gegroeid en is sinds enkele jaren gevestigd in het Eerstelijnscentrum Het Foort. Iets waar Simon, samen met anderen, zich tien jaar sterk voor heeft gemaakt en waar hij voor zijn opvolgers nog veel meer mogelijkheden tot samenwerking ziet. Voor hem is het mooi geweest. Hij gaat genieten van zijn vrije tijd.

Op 4 juni is zijn afscheidsreceptie in Boszicht van 18.30 tot 20.00 uur.

* Lees meer in Scherpenzeelse Krant van dinsdag 2 juni.

advertentie
advertentie