'Wat ben je kwetsbaar als je wieg daar staat'

2 juni 2015 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL World Servants is niet meer weg te denken uit de Scherpenzeelse gemeenschap. Ook dit jaar zetten vier dorpsgenoten zich in voor dit goede doel. Zij vertellen over hun reis en de activiteiten die zij organiseren om geld bij elkaar te sparen voor de bouw van klaslokalen in Ghana en Haïti.

Joke van der Heide

Voor Gesley de Graaf is het de derde keer dat zij deelneemt aan een jongerenreis van World Servants. Twee jaar geleden ging zij naar Brazilië, vorig jaar naar Zuid-Afrika en dit jaar naar Ghana. Zij vindt het samen werken en bouwen met de lokale bevolking heel bijzonder. ,,Je kunt door dit werk iets aan anderen geven, maar je krijgt er zelf ook veel voor terug", aldus Gesley. Vorig jaar heeft zij bewust niet gekozen om met de Scherpenzeelse groep mee te gaan. ,,Ik vind het leuk om nieuwe mensen te leren kennen."

In november gaan Jannet van Dijk, Walburga Hermes en Janneke Robbertsen naar Haïti. Eén van de armste landen ter wereld. Het ministerie van Buitenlandse zaken heeft voor dit land als reisadvies code oranje aangegeven en adviseert om alleen naar dit gebied te reizen als het echt noodzakelijk is. Voor de drie vrijwilligers is dit het geval. Met hun werk hopen zij een kleine bijdrage te leveren aan een betere toekomst voor de kinderen van hun schoolproject

* Lees meer in Scherpenzeelse Krant van dinsdag 2 juni.

advertentie
advertentie