Geslaagde speldag bij Scouting

7 juni 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

Afgelopen zaterdag vond de speldag voor alle jeugdleden van Scouting Scherpenzeel plaats.

Om 10 uur kwamen de ca. 100 scouts van 5 tot 17 jaar naar clubhuis De Paddenburcht aan de Breelaan. Na het hijsen van de vlag werden de kinderen ingedeeld in groepjes voor een GPS-hike (speurtocht).

De groepjes kregen het eerste coördinaat cadeau. De andere coördinaten moesten ze zelf zien te vinden door vragen te beantwoorden en goed in de omgeving te zoeken. Het juiste antwoord leidde naar het volgende coördinaat waar weer een vraag beantwoord moest worden. De jongste kinderen kregen bij de tocht een beetje hulp van de leiding, voor de oudere scoutingleden (11+) was de route lastiger en bovendien moesten zij de tocht zelfstandig tot een goed einde zien te brengen.

De hike eindigde bij het clubhuis, waar een grote pan soep voor de hele groep klaarstond.

Na de lunch werd het handelsspel op en rond de Paddenburcht gespeeld. Om zoveel mogelijk geld te verdienen, reisden de groepjes tussen verschillende havensteden om grondstoffen te kopen en verkopen. Dit was niet helemaal zonder gevaar, want er was namelijk ook een piraat actief die de groepjes van hun geld en/of handelswaar wilde beroven.

Een leuk en leerzaam spel waarbij samenwerking, overleg, nemen van beslissingen onder tijdsdruk, inzicht en onderhandelvaardigheden belangrijke onderdelen zijn.

Na nog een spelletje Engelse bulldog werd deze gezellige en zonnige speldag afgesloten.

Ook nieuwsgierig naar de activiteiten bij Scouting? Wil je een keer meedoen? Stuur dan een mailtje aan secretaris@valleigroep.nl

advertentie
advertentie