Ferrari's in de bieb

8 juni 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

Ferrari's en nog veel schaalmodellen van andere automerken zijn tot eind augustus te bezichtigen in de Bibliotheek Scherpenzeel. Al deze exemplaren zijn van Martijn Seijdell.

Martijn Seijdell heeft één grote hobby en dat is: alles weten van auto's!

Zijn vader vertelt enthousiast: "Daar is Martijn al mee bezig vanaf dat hij nog geen 10 jaar was. Hij was toen al geïnteresseerd in het blad 'Autoweek'. Dat blad wordt intensief bekeken en veel artikelen worden voorgelezen. Jarenlang heeft Martijn de foto's van de auto's uitgeknipt en verzameld."

Tegelijkertijd ging hij automodelletjes verzamelen. Een verjaardagscadeau was dus nooit een probleem, totdat er op de kamer in Veenendaal geen auto meer bij kon. En er was nog een wens en dat is af en toe een ritje maken in een Ferrari. Daar moet natuurlijk wel voor gespaard worden, want dat kost wel een paar centen. Zijn vrienden kennen natuurlijk Martijn's liefhebberij en nemen hem regelmatig mee in soms wel heel exclusieve modellen.

Om goed op de hoogte te blijven van alle nieuwe modellen bezoekt Martijn bijna elke zaterdagmiddag samen met een vriend of met zijn vader autoshowrooms in de verre omtrek.

Zijn favoriete merk is Ferrari, waarvan hij er tientallen (modellen dus) heeft.

Nu 30 jaar later heeft Martijn een verzameling van bijna 300 modelletjes, grotere en kleine.

Een kleine 200 stuks heeft hij daarvan nu tentoongesteld in de Bibliotheek Scherpenzeel. Tijdens openingstijden van de Bibliotheek kan de verzameling bewonderd worden.

advertentie
advertentie