Ciao, Sergei: tijgerwelp verlaat DierenPark Amersfoort

10 juni 2015 om 00:00 Activiteiten

Tijgerwelp Sergei gaat DierenPark Amersfoort verlaten. Op dinsdag 16 juni vertrekt hij naar het Italiaanse dierenpark Parco Zoo Punta Verda. Het DierenPark organiseert daarom op zondag 14 juni een Italiaans afscheidsfeestje voor de tijger, zodat iedereen de kans krijgt om afscheid te nemen van Sergei.

"Kleine jongens worden groot. Sergei, één van de tijgerdrieling die vorig jaar werd geboren in het park, heeft een leeftijd bereikt dat hij oud genoeg is om op eigen benen te staan", vertelt bioloog Raymond van der Meer. "Hij gaat in Italië samen met een vrouwtje wonen. Er is goede hoop op voortplanting: een voortzetting van de bloedlijn over de grenzen", vervolgt Raymond.

Tijdens het afscheidsfeestje houdt Raymond een vrolijke presentatie over het eerste jaar van de tijgerdrieling. Ook krijgen de tijgers een typische Italiaanse lekkernij. "Zaterdag 20 juni is de tijgerdrieling jarig, die verjaardag kunnen zij dus niet met zijn drieën vieren, maar op deze manier is er toch nog een gezamenlijk feestje. Het afscheid vindt om 12.00 uur plaats in het Paleis van Koning Darius.

De tijgerwelpdrieling, die bestaat uit de mannetjes Sergei, Nicolai en Fedor, kwam op 20 juni 2014 ter wereld als het eerste kroost van moeder Angara en vader Ilya.

advertentie
advertentie