Open erf: biologische boerderij Nieuw Daatselaar

10 juni 2015 om 00:00 Activiteiten

Steeds meer mensen ontdekken de smaak en kwaliteit van biologische producten. Biologische producten zijn steeds breder verkrijgbaar. Tijdens het Lekker naar de Boer weekend op 20 juni kun je de mensen achter die producten ontmoeten en zien wat biologisch boeren in de praktijk betekent. In heel Nederland doen 160 biologische boeren en tuinders mee. Ook bij u in de buurt! In Renswoude is er open erf op Nieuw Daatselaar. Lekker naar de Boer is een initiatief van Bionext.

Zaterdag 20 juni :voor de consument een heerlijke dag in de buitenlucht en voor de biologische sector een uitstekende reclame. Biologische voeding heeft meerwaarde. Een uurtje rondlopen op een biologisch bedrijf geeft je meer informatie dan welke voorlichtingsfolder of website dan ook! Voor jong en oud!

Lekker naar de Boer is gebaseerd op beleven. Zodra je het erf oploopt, gaat er een wereld voor je open. Je ziet, ruikt en ervaart wat er zo bijzonder - of eigenlijk zo natuurlijk- is aan biologisch boeren. Op zaterdag 20 juni kun je bij biologische boerderij Nieuw Daatselaar in Renswoude terecht voor rondleidingen en allerlei (kinder)activiteiten, van 's morgens tien uur tot 's middags vier uur. De biologisch boerderij is rustig gelegen aan de Daatselaarseweg 3 en omringt door het groen van de Grebbelinie.

Voor boer, Gert van Ginkel, is biologisch boeren een vanzelfsprekende keuze. Biologisch is dé manier om lekker en divers eten te produceren met respect voor de natuur, zonder chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest. Van Ginkel: "Deze manier van duurzaam produceren bevalt ons uitstekend. Gelukkig zien ook steeds meer mensen in dat biologisch gewoon echt beter is.''

Ontdek zelf wat biologisch boeren zo bijzonder maakt. Je kunt met eigen ogen zien dat samenwerken met de natuur zo gemakkelijk lijkt, maar heel veel vakmanschap vereist. Tijdens deze dag, zie je, ruik je en ervaar je het boerenleven en je kunt kennis maken met de boer en met zijn passie voor het vak. Voor elk wat wils! De kinderen kunnen bijvoorbeeld luisteren naar de verhalen van de boer, eieren rapen, meedoen met een quiz, kuikentjes vasthouden en zien hoe honing in een potje terecht komt. Maar natuurlijk is er ook veel te proeven en te kopen. Wat is er nou origineler dan een geschenk set vol biologische producten voor vaderdag!!

Meer informatie over biologische boerderij Nieuw Daatselaar vind je op onze gelijknamige facebook pagina. En op www.lekkernaardeboer.nl/ZoekEenBoerderij vind je alle boerderijen die meedoen.

advertentie
advertentie