Guerrilla tuinieren, duurzaam bouwen en groene daken

18 juni 2015 om 00:00 Activiteiten

Op zaterdag 27 juni a.s. openen duurzame ondernemers in heel Nederland hun deuren tijdens de Hart-Hoofddag. Bij Groendak in Scherpenzeel kunnen bezoekers van 10.30 uur tot 14.00 uur meemaken wat 'duurzaam bouwen' omvat, zien wat 'groene daken' zijn en 'guerrilla tuinieren' leren.

Om 11 uur start een presentatie van ondernemer Grad van Heck over "duurzaam zijn vereist omdenken": het terrein en de gebouwen zijn voorzien van alle duurzame middelen, maar hoe ga je hier als gebruikers mee om? Op het terrein en daken ziet u allerlei verborgen duurzame bouwtoepassingen en groene daken. Met een presentatie over groene daken van Groendak® krijgt u tips en adviezen hoe u zelf een groen dak kunt (laten) maken. Tijdens en tussendoor kunnen kinderen potjes vullen met zaadjes of plantjes; of je kunt bijenblokken maken. Voor guerrilla tuinieren kan je zelf zaadbommen maken. Deze activiteiten zijn ook voor de oudere jongeren en jongere ouderen zeker boeiend.

Zie voor aanmelden www.triodos.nl/groendak of mail voor aanmelding info@groendak.info; voor meer informatie: www.triodos.nl/hart-hoofddag.

De Hart-Hoofddag wordt sinds 2010 georganiseerd door Triodos Bank. De bank wil met de dag de aandacht vestigen op vernieuwende en innovatieve duurzame ondernemers. De dag is vernoemd naar Triodos' pay off 'Volg je Hart - Gebruik je Hoofd', waarmee de bank duidelijk wil maken dat financieel en maatschappelijk rendement in haar optiek niet tegenover elkaar staan, maar elkaar juist kunnen versterken. Alle deelnemende ondernemers worden door Triodos Bank gefinancierd. Speciaal voor de Hart-Hoofddag organiseren zij activiteiten. Op alle locaties zijn ook medewerkers van Triodos Bank aanwezig. Zie www.triodos.nl/hart-hoofddag voor een overzicht van alle programma's.

advertentie
advertentie