Nationale inzamelactie taxussnoeisel voor chemokuren

19 juni 2015 om 00:00 Ondernemend

19 juni 2005 , Scherpenzeel

Hoveniersbedrijf v.d. Kraats komt op tegen kanker!!

Nationale inzamelactie taxussnoeisel voor chemokuren

Onder het motto 'Vergroot de hoop, verklein de kanker' vindt op initiatief van Stichting Vergroot de Hoop van 15 juni tot en met 31 augustus de nationale inzamelactie taxussnoeisel plaats. Dit snoeisel bevat een belangrijke grondstof voor het maken van geneesmiddelen waarmee men tijdens chemotherapie kanker bestrijdt. Hoveniersbedrijf v.d. Kraats ondersteunt deze actie van harte.

Tijdens de actieperiode plaatsen wij een speciale inzamelbak op het terrein van Remondis, waar men het taxussnoeisel kan inleveren.

Bijna 200 gemeenten hebben zich bij de actie aangesloten. Ook Branchevereniging VHG, voor professionals in het groen, en begraafplaatsen doen mee aan het initiatief.

Waardevol snoeisel

Iedereen die vers taxussnoeisel heeft, wordt opgeroepen om dit groenafval te deponeren bij Remondis. Het gaat specifiek om de jonge scheuten van de Taxus Baccata. Hierin zit de waardevolle stof baccatine die nodig is voor de productie van Taxol, een medicijn voor chemokuren. Het is belangrijk dat dit snoeisel jong en zuiver is. Alleen eenjarige scheuten, zonder vervuiling van dorre bladeren zijn geschikt.

Elke kubieke meter taxussnoeisel is goed voor 1 chemotherapiebehandeling. Voor elke ingezamelde kuub ontvangt Hoveniersbedrijf v.d. Kraats bovendien 50 euro. Deze opbrengst zal het bedrijf doneren aan Kika.

Jan v.d. Kraats, eigenaar van Hoveniersbedrijf v.d. Kraats : "Wij gaan enorm ons best doen om zoveel mogelijk taxussnoeisel in te zamelen. Toen onze brancheorganisatie Branchevereniging VHG ons hierover informeerde, hebben we ons direct aangemeld." Vertel en motiveer uw hovenier om ook aan deze actie mee te doen!

Over Stichting Vergroot de Hoop

Stichting Vergroot de Hoop gaat voor het tweede jaar achtereen de strijd aan tegen kanker. Met het organiseren van deze landelijke actie hoopt de organisatie haar steentje bij te dragen aan de strijd tegen kanker waaraan iedereen wel iemand in zijn omgeving heeft verloren. Doelstelling vorig jaar was om genoeg taxussnoeisel te verzamelen voor 10.000 chemotherapieën. Het werden er uiteindelijk 10.270. Dat aantal hoopt de stichting dit jaar te kunnen verdubbelen. Meer dan ooit is het noodzakelijk dat er genoeg middelen komen om niet alleen het onderzoek naar genezing van kanker voort te zetten maar ook om de medicatie te kunnen produceren

advertentie
advertentie