Excursie 12 juli: Natuur & Historie van het Leersumse Veld

23 juni 2015 om 00:00 Activiteiten

Een wandeling voor jong en oud door de bossen en heide van Leersum.

Ga op zondagmiddag 12 juli mee op excursie met een ervaren gids van Staatsbosbeheer. Zij vertelt over het ontstaan van het landschap en wijst u op sporen uit het verleden. Flora, fauna en de rijke historie van het Leersumse Veld komen aan bod

Wandelen in het Leersumse Veld is altijd verrassend. Het ene moment loopt u door een statige laan, het volgende staat u oog in oog met een Piëmontese koe.

U loopt door bos en over heide. En ineens kijkt u uit over de Leersumse Plassen, drie prachtige vennen. De gids van Staatsbosbeheer kent het gebied op haar duimpje en leidt u over de leukste paadjes. Ze vertelt graag over de natuur en geschiedenis van dit gebied. Dat maakt deze excursie tot een unieke belevenis. Dus laat u verrassen en ga mee!

De wandeling is geschikt voor jong en oud en start om 13.30 uur bij Infobalie "De Veldschuur" aan de Maarsbergseweg 18a Leersum. Omstreeks 15.30 uur bent u weer terug en staat een kopje koffie of thee voor u klaar.

Zorg voor stevige schoenen en eventueel regenkleding. Een stevige kinderwagen kan mee, een scootmobiel helaas niet. Honden mogen aangelijnd mee.

De kosten voor deelname bedragen €2,50 voor kinderen en € 5,- voor volwassenen, inclusief het drankje na afloop. Graag gepast betalen.

advertentie
advertentie