Raad praat over uitbreiding aula Lambalgen

30 juni 2015 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL De gemeenteraad gaat woensdag een besluit nemen over het voorstel van het college om een renteloze lening en een krediet beschikbaar te stellen voor een beperkte uitbreiding van de aula bij begraafplaats Lambalgen.

De aanpak van de aula op Lambalgen staat al lang op de agenda van het college.

Het gebouw zou niet meer voldoen aan de eisen van deze tijd, te klein zijn voor grotere uitvaartplechtigheden en condoleancebijeenkomsten en te weinig parkeerruimte hebben.Op basis van een (voorlopig) ontwerp zouden de kosten van de verbouwing uitkomen op zo'n 275.000 euro. Omdat de eigenaar/exploitant van oordeel is dat een dergelijke investering op basis van het aantal uitvaarten per jaar in Scherpenzeel niet rendabel is, stelt het college voor om dit bedrag in de vorm van een renteloze lening beschikbaar te stellen. Deze zou in 30 jaar moeten worden terugbetaald. Daarnaast wil men zelf 121.000 euro uittrekken om de parkeergelegenheid bij Lambalgen met ruim 40 plaatsen uit te breiden.

De politiek heeft nog wel wat vragen bij het voorstel. Zo is nog niet echt duidelijk hoe de eigenaar/exploitant van de aula tegen het door de gemeente geproduceerde plan aan kijkt en zijn er wat zorgen over een mogelijk conflict met de Mededingingswet bij het verstrekken van een renteloze lening aan een particulier ondernemer.

* Lees meer in de Scherpenzeelse Krant van dinsdag 30 juni.

advertentie
advertentie