Wateronderzoek Lunterse Beek door leerlingen basisscholen

25 juni 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

In het project van Luchtkasteel tot Dassenburcht op Landgoed Scherpenzeel doen de leerlingen in groep 7 onderzoek naar de waterkwaliteit van de Lunterse beek. Deze beek loopt voor een deel over het landgoed. Vanmorgen 25 juni waren de leerlingen van de Bruinhorstschool aan de beurt. Bij het vroegere theehuis wordt gestart. Met de kinderen kijken we naar de planten die er groeien. Er worden oa. testen gedaan, naar de helderheid, de lichtgrens en de temperatuur van het water.

Zichtbare vervuiling wordt opgeruimd.

De leukste opdracht is natuurlijk het onderzoek naar de onderwaterwereld. Kikkervisjes, salamanders, geelgerande waterkever, bootsmannetjes, waterpissebedden en zelfs bermpjes zijn gevangen. Met behulp van zoekkaarten worden alle dieren op naam gebracht en op de lijst genoteerd. De eindresultaten worden opgestuurd naar Govert Bos de beheerder van het landgoed en naar het waterschap.

Alle vrijwilligers die de buitenlessen begeleiden worden binnenkort door de projectleider van het waterschap meegenomen voor een bijscholing. Zij kunnen de opgedane kennis weer doorgeven aan de leerlingen. Lijkt het u ook leuk om vrijwilliger te worden? Dat kan! Meer informatie bij: Ria van de Bor tel. 0318-573489 of email: r.van.de.bor@ziggo.nl

advertentie
advertentie