Eervolle vermelding Spare Ribs Trophy voor Keurslager van Baaren!

25 juni 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

Keurslager S. van Baaren uit Scherpenzeel ontving een eervolle vermelding in de Spare Ribs Trophy 2015. Op 22 juni ontving slager Van Baaren deze prijs in de vakwedstrijd georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie. De spareribs van Keurslager S. van Baaren behoren hiermee tot de beste 10 van Nederland. Slager van Baaren ontving de prijs tijdens de feestelijke uitreiking op het KNS Inspiratiecongres uit handen van juryvoorzitter en culinair journalist Marcus Polman.

Op basis van een voorselectie, een finaleronde en een mysterieaankoop, hebben de spareribs van Keurslager Van Baaren een eervolle vermelding behaald. De jury, die bestond uit Rinus de Rijder (docent bij SVO), William Hermanussen (Keurslager in Overasselt en Cuijk, winnaar Spare Ribs Trophy 2014) en juryvoorzitter Marcus Polman, heeft alle inzendingen met veel zorg en aandacht gekeurd om tot dit oordeel te komen. Bij de beoordeling wogen alle onderdelen van een lekkere sparerib mee: uiteraard smaak, de geur en kleur, maar ook het 'uiterlijk'.

Juryvoorzitter Marcus Polman, schrijver van 'Handboek voor de perfecte steak' en 'Het perfecte varken', is enorme liefhebber van de spareribs. Daarnaast is Marcus Polman wekelijks te zien in het programma Masterchef. "Een goede spareribs is een waar genot. Een lust voor het oog waar ik heel blij van word. De tien finalisten vielen op door hun onderscheidende producten, sappige karakters en uitgebalanceerde smaken. De spareribs van Keurslager S. van Baaren zien er niet alleen heerlijk uit maar hebben ook een pure smaak, een ambachtelijke vleessmaak."

Slager van Baaren: "We zijn trots op ons vak en daarom willen we elke dag het lekkerste product afleveren. Daarom zijn we blij dat de jury onze spareribs heeft bekroond en dat we tot de top 10 behoren."

Over Keurslager van Baaren: ?Keurslager S. van Baaren deed voor het eerst mee met de Spare Ribs Trophy 2015. Iedere dag doet Keurslager S. van Baaren zijn uiterste best om de beste ambachtelijke producten te bereiden. Dit gebeurt onder andere in de eigen worstmakerij. De passie voor het slagersvak zie en proef je terug in de producten.

advertentie
advertentie