Ditmaal rond Franz Schubert's Mass No. 6 !!

27 juni 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

Na het uitvoeren van werken van Haydn (Kleine Orgelmesse en Harmoniemesse) Mozart (Krönungsmesse ) en Schubert (Mass No.5) wordt door Dolce Musica een 5e project gelanceerd !!

Donderdagavond 24 september 2015 start het nieuwe project rond Mass No. 6 van Franz Schubert, Messe Es-dur. Een Messe Solimnes die groots van harmonie en variatie is en waarvan wordt gezegdt dat die de architectuur heeft van Beethoven, de fuges naar Bach verwijzen en waarin de Gloria en Angus Dei de invloed van Mozart's Requiem en de Heligmesse van Haydn doorklinken. Deze zogenaamde "late" Mass heeft Schubert zelf niet meer gehoort. In juni 1828 was de Mass No. 6 af en dat zelfde jaar, in december, overleed Schubert. Pas in december 1829 klonk deze Mass voor het eerst in de Alserkirche in Alsergrund, Wenen.

Wilt je de uitdaging aangaan en meezingen in dit nieuwe project, meld je dan aan op projectkoordolcemusica@gmail.com of kom naar de kennismakings avond. Er wordt GEEN koorervaring gevraagd, wel enthousiasme om samen deze uitdaging aan te gaan die tot fantastische uitvoeringen gaan leiden! Op de kennismakingsavond ontmoeten nieuwe leden en de leden die al een of meerdere projecten hebben meegezongen elkaar. De locatie voor de kennismakingsavond én repetitie's is het Catharijnecentrum, Langstraat 38 in Barneveld. De aanvang is om 19.30 uur en de deur staat vanaf 19.00 uur open! Tijdens de eerste samenkomst word de eerste informatie gegeven over de uitvoeringsmomenten en de locatie's. Vorig jaar werden als eerste Veenendaal, Nijkerk en Barneveld aangedaan en volgende daarna uitvoeringen in Maastricht, Utrecht en Amsterdam. Ook dit jaar staan weer aansprekende locatie's op het programma.

Wil je de Messe Es-dus ( Mass No. 6) van Franz Schubert's eens beluisteren, surf dan op youtube: Schubert D 950. De repetitie's zijn op donderdagavond in het Cartharijnecentrum, Langstraat 38 in Barneveld. De aanvang is 19.30 uur, een kwartier pauze om 20.30 uur en we stoppen om 21.30 uur. Na de repetitie is er voor de liefhebbers een gezellige nazit ? De kosten die U maakt bij ons koor zijn de aanschaf van uw partituur en het gebruik van uw consumpties. Er wordt ook dit jaar weer geen contributie geheven.

Wilt je meezingen in het nieuwe project 2015-2016, meldt je aan op projectkoordolcemusica@gmail.com of kom 24 september om 19.30 uur naar de kennismaking- bijeenkomst in het Catharijnecntrum, Langstraat 38 in Barneveld.

KOORERVARING WORDT NIET GEVRAAGD, WEL ENTHOUSIASME!!

advertentie
advertentie