Permar na zomerreces in raad Scherpenzeel

7 juli 2015 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL De gemeenteraad gaat na het zomerreces praten over de financiële problemen bij Permar. De sociale werkvoorziener heeft in 2014 ruim een miljoen verlies gedraaid terwijl er vooraf een stabiel jaar zonder tekorten was begroot. 

,,Het gaat niet goed en de zorgen zijn heel groot, ook bij de Permar'' rapporteerde wethouder Henk Vreeswijk in de gemeenteraadsvergadering van vorige week. Vreeswijk vertelde contact te hebben gehad met de nieuwe interim-directeur van Permar, Bor Veen. Hij vervangt de inmiddels ziek gemelde directeur Johan van Kouterik.

De interim-directeur zou volgens Vreeswijk druk doende zijn met het verbeteren van de organisatie. De raad, die in het verleden al een keer 35.000 euro beschikbaar stelde voor een reorganisatieplan van Permar, was benieuwd naar de laatste cijfertjes van de Perma. Daarover wilde het college in deze vergadering nog niet veel kwijt. Men zegde een memo toe.  In buurgemeente Barneveld, die net als Scherpenzeel, Ede, Renkum en Wageningen deelneemt in Permar en moet meebetalen aan de tekorten, staat de discussie over de sociale werkvoorziener donderdag al op de agenda van de gemeenteraad. Volgens wethouder Gerard van den Hengel wordt ook voor dit jaar nu al rekening gehouden met een tekort van 135.000 euro. 

Uit de Permar stappen wordt als het aan wethouder Vreeswijk ligt een serieuze optie voor Scherpenzeel. Ook Barneveld wil onderzoeken hoe men zich op een verantwoorde manier terug kan trekken uit de gemeenschappelijke regeling.

advertentie
advertentie