Spel- en praatgroep voor kinderen van gescheiden ouders start na de zomervakantie!!!!

21 juli 2015 om 00:00 Activiteiten

17 september start Vitras maatschappelijk werk in samenwerking met het CJG Scherpenzeel met en spel- en praatgroep voor kinderen van gescheiden ouders. Wil je deelnemen, of jouw kind laten deelnemen, meldt je dan snel aan!!

Een scheiding tussen ouders is voor alle gezinsleden een heftige gebeurtenis. Kinderen kunnen daar niet altijd over praten en dat kan gevolgen hebben voor hun gevoel van eigenwaarde, voor schoolprestaties en later bij het krijgen van een eigen relatie. Een groep kan helpen om de nieuwe situatie onder ogen te zien en ook weer toekomstperspectief te krijgen. De kinderen ervaren dat zij niet de enige zijn in een dergelijke situatie, ze kunnen elkaar steunen en tips geven. Hierdoor kan het kind verder gaan in zijn ontwikkeling en is de kans dat het blijft steken in het groeiproces minder groot.

Tijdens de cursus leren kinderen spelenderwijs om te gaan met problemen, de eigen grenzen aan te geven, gevoelens te uien en nog veel meer.

Voor wie?

Voor kinderen uit Scherpenzeel van 8-12 jaar oud van wie de ouders korte of langere tijd geleden gescheiden zijn. Het is ook mogelijk dat kinderen samen met hun broertje(s)/zusje(s) deelnemen.

Er vindt eerst een kennismakingsgesprek plaats met kind(eren) en beide ouders.

Meer informatie of aanmelding:

Karin van Dreumel, maatschappelijk werkster Vitras, k.vandreumel@vitras.nl, 06-10638241 (vanaf 18 augustus weer bereikbaar)

advertentie
advertentie