Tips van het VVV voor de maand augustus 2015

22 juli 2015 om 00:00 Activiteiten

Voor de meeste mensen is augustus de laatste vakantiemaand dus nog even genieten van de vele activiteiten die er in onze regio plaatsvinden.

Zo is er, om te beginnen op de donderdagen 6, 13 en 20 augustus, in het hart van Barneveld weer de Veluwse Markt. Deze traditie behoeft nauwelijks uitleg maar wilt u een gezellige dag voor u en de kinderen dan is daar de plaats om heen te gaan. Oude Ambachten, tientallen stands, kindervlooienmarkt en muziek maken van zo'n dag een feest.

Ook deze zomer kunt u weer genieten van het Ballonfiesta te Barneveld. Van 19 t/m 22 augustus. Dagelijks gaan er tientallen ballonnen de lucht, waarbij enkele zeer speciale creaties. Een feest voor het hele gezin. U kunt terecht op de Koeweide te Barneveld.

Voor de festivalliefhebbers is het "Brothers Open Air"festival een aanrader. Op de unieke locatie aan het Henschotermeer te Woudenberg is dit gebeuren met zwepende ritmes & hot summervibes eenheerlijk gebeuren voor hen die een keer goed uit hun dak willen gaan. Het gebeurd allemaal op zaterdag 22 augustus. Toegang vanaf 18 jaar.

Op zaterdag 29 en zondag 30 augustus is er dan nog op de straten en pleinen van de Amersfoortse Binnenstad het Straatkunstfestival "SPOFFIN". Dit street Art Festival biedt u tal van podiumkunsten. Het programma omvat 28 groepen en artiesten uit heel Europa..Speciale aandacht krijgt dit jaar in de programmering Noord-, Centraal- en Oost Europa, waar straat- en locatietheater een nog jonge disipline is.

Als laatste nog een tip voor de fietsers onder u. De "Eemlijn Fietsboot" die vertrekt vanuit de Eemhaven in Amersfoort is een unieke ervaring om eens te fietsen in een andere omgeving. U fiets gaat mee in Amersfoort en u kunt af/opstappen in Soest, Baarn,Eemnes, Huizen en Spakenburg.Kijkt u voor meer info op:www.eemlijn.nl.

Voor meer informatie kunt u terecht bij het VVV Scherpenzeel, "De Breehoek" Marktstraat 59, te Scherpenzeel. tel. 2772924

advertentie
advertentie