Tips van het vvv voor de maand september

21 augustus 2015 om 00:00 Activiteiten

Ook in deze nazomermaand zijn er nog tal van activiteiten in onze regio die uw bezoek meer dan waard zijn.

Zo is er op 4,5, en 6 september, op het AFAS terrein aan de Olmenweg te Leusden, het evenement "Eten op Rolletjes". Dit terrein is dan omgetoverd tot een open restaurant waar u gezellig kunt eten en drinken op uw eigen picknickkleed of aan een van de houten tafels. 25 Foodtrucks zijn aanwezig om u aan het eerlijkste eten te helpen en dat alles onder begeleiding van live muziek.

Op vrijdagavond 4 en zaterdag 5 september beleefd Nijkerk, in zijn haven, weer zijn evenement "Sleepbootdagen". Prachtige oude slepers kunt u bezichtigen en uiteraard is er om de haven heen weer een gezellige braderie georganiseerd.

Op 19 september worden op de Ginkelse Heide bij Ede, vanaf 10.00 uur, weer parachutisten gedropt. Dit alles ter nagedachtenis van de luchtlandingen die daar in 1944 plaatsvonden. De droppings duren tot 14.00 uur.

De jaarlijkse "Open Monumentendag", dit jaar op 12 september, wordt georganiseerd door de gemeente Woudenberg. Men heeft een zeer afwisselend programma samengesteld. Rondom het Gemeentehuis, het Park en het Kultuurhuis zijn de activiteiten gepland zoals koorzang, bezichtiging van oude landbouwmachines en creatieve handenarbeid.

Op 12 september is er in Woudenberg ook nog een uitvoering van het Projectkoor "Laetare" in de Dorpskerk. Er zullen werken uitgevoerd worden van o.a. Mendelssohn, Beethoven en Mozart .

Tot slot nog een tip voor de bloemenliefhebbers. Zaterdag 17 september is Voorthuizen het toneel voor een "bloemig" gebeuren. Dan trekken daar s' middags vele ( bloemen)praalwagens door het dorp. U kunt trouwens de hele dag al genieten in het hart van Voorthuizen van diverse bloemactiviteiten, zoals mozaieken maken, bloemschikken enz.

advertentie
advertentie