Tijd voor taal: Scrabble mee tijdens het Tabletcafé & Het boek zonder tekeningen

24 augustus 2015 om 00:00 Activiteiten

Twee boeiende titels voor activiteiten die de Bibliotheek Scherpenzeel organiseert tijdens de week van de alfabetisering:

Scrabble mee tijdens het Tabletcafé

Scrabbelen kan op verschillende manieren. U kent vast wel het ouderwetse bordspel, maar tegenwoordig wordt er ook veel digitaal gescrabbeld op de tablet, telefoon enz.

Tijdens het Tabletcafé op 10 september kan er volop gescrabbeld worden, zowel digitaal als op de ouderwetse manier. Er zijn deskundige ambassadeurs van SeniorWeb aanwezig om u op weg te helpen. De ochtend is op donderdag 10 september van 10.00 - 11.30 uur. Er is gratis wifi aanwezig. Ook de toegang is gratis. Loop gerust binnen!

Het boek zonder tekeningen

Het eerste prentenboek zonder prenten is uniek, eigenzinnig en hilarisch. Als je dacht dat een boek saai is als er geen tekeningen in staan, dan heb je dat mis. Want dit boek met niks dan woorden is NIET saai. Dit bijzondere boek wordt op 11 september voorgelezen in de Bibliotheek. Maar pas op: elk woord moet hardop gelezen worden. Ook een woord als BLORK of BLURF. Zelfs als er staat: 'Ik ben een aap.' En dat vinden vooral kinderen maar al te leuk.

Het boek zonder tekeningen wordt voorgelezen op vrijdag 11 september om 16.00 uur in de Bibliotheek. De toegang is gratis.

Tijd voor taal

Er is geen tijd meer te verliezen: het is Tijd voor Taal! Lezen en schrijven zijn namelijk essentieel voor de toekomst van iedereen. Tijdens de Week van de Alfabetisering, van 7 t/m 13 september, wil de Bibliotheek Scherpenzeel extra aandacht vestigen op het probleem van laaggeletterdheid.

Heeft u iemand in uw omgeving die moeite heeft met lezen en schrijven, neem dan contact op me de Bibliotheek. Er zijn tegenwoordig verschillende mogelijkheden om vaardiger te worden met lezen en schrijven. Kijk ook eens op: http://tijdvoortaal.nl/

advertentie
advertentie