Rundveeshow CowValley geslaagd festijn

1 september 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

Op vrijdag 28 augustus vond de jaarlijkse koeienkeuring en kalvervoorbrengwedstrijd CowValley plaats in manege "'t Willaer", te Scherpenzeel. Om 19.00 uur trapten de kinderen de avond af door hun eigen kalf aan de jury te laten zien. Aansluitend begon vanaf 20.00 uur de keuring van pinken, vaarzen en oudere koeien. Landaas Joke 9722, een middenklasse koe van de familie Van de Vliert-De Kruijff uit Biddinghuizen, stal de show en ging naar huis met de titel 'Miss CowValley 2015'.

Cowvalley wordt jaarlijks georganiseerd door Fokstudieclub Woudenberg e.o. en PJGU Woudenberg e.o. Dit jaar deden 55 dieren, verdeeld over 9 rubrieken, mee aan de koeienshow. Het dier van W. Voskuilen uit Achterveld werd kampioene in de rubriek Vaarzen. In de rubriek Pinken ging R.A. van der Wind Holsteins uit Woudenberg met de kampioene naar huis, terwijl Maatschap Van de Vliert - De Kruijff uit Biddinghuizen vooraan liep in zowel de rubriek Middenklasse als de rubriek Oudere Koeien. In de rubriek Kalveren was het groot feest voor Rowen van Dijk. Zijn kalf, van wie VOF Van Ginkel uit Scherpenzeel de eigenaar is, werd in deze rubriek uitgeroepen tot kampioene.

Voedselbank én regionale zuivelwinkel

Ook dit jaar steunde CowValley een goed doel. Met de verloting werd een bedrag opgehaald van €925,00, welke is geschonken aan Stichting Voedselbank Utrechtse Heuvelrug. Deze stichting zal het bedrag besteden aan producten van een regionale zuivelboerderij. De voedselbank heeft tot doelstelling het (tijdelijk) verschaffen van voedsel aan mensen die in de gemeente Utrechtse Heuvelrug onder de armoedegrens leven, evenals het reduceren van verspilling van voedsel.

advertentie
advertentie