Film Lucia de B. in Kulturhus

1 september 2015 om 00:00 Activiteiten

In september wordt de film over het waargebeurde verhaal van Lucia de Berk vertoond in Kulturhus de Breehoek. Lucia is de verpleegster die zes jaar gevangen zat wegens een onterechte veroordeling tot levenslang.

Parketsecretaris Judith krijgt het dossier van Lucia de B. op haar bureau. Lucia is een eigenzinnige verpleegster, die argwaan wekt als ze voor de zoveelste keer bij een onverklaarbaar sterfgeval betrokken is. Het ziekenhuis schakelt de politie in. Het onderzoek naar de 'Engel des Doods', zoals de pers Lucia noemt, is zwaar. Ze heeft geen sporen achtergelaten en weigert met de rechercheurs te praten. Op grond van een bloedtest wordt ze veroordeeld tot levenslang voor vier moorden en drie pogingen ertoe. Kort hierna worden er vraagtekens gezet bij de betrouwbaarheid van de test en zo begint Judith te twijfelen aan het vonnis.

Dit drama over het waargebeurde verhaal van Lucia de Berk was in 2014 de Nederlandse inzending voor de Oscar voor Beste Buitenlandse Film.

De film wordt vertoond op dinsdag 15 september om 19.30 uur in Kulturhus de Breehoek, Marktstraat 59 in Scherpenzeel.

Entree: € 6,00 (inclusief consumptie). Leden van de Bibliotheek Scherpenzeel krijgen € 1,00 korting op vertoon van hun biebpas. Telefonisch reserveren via tel. 033-2773107 of via de website van de Bibliotheek: www.bibliotheekscherpenzeel.nl

advertentie
advertentie