Dertien Bijbelstudies bij Psalm 100

10 september 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

Heino Gerritsen

De in Scherpenzeel woonachtig Heino Gerritsen heeft een boek geschreven wat gebruikt kan worden door huiskringen of catechese groepen. Het boek bevat 13 Bijbelstudies naar aanleiding van Psalm 100. Het behandelt 13 maatschappelijke of christelijke thema's om als groep met elkaar over na te denken en te praten.

Al deze onderwerpen zitten verborgen in het berijmde vers 2 van Psalm 100:

De heer is God, erken dat hij

ons heeft gemaakt en geenszins wij

Tot schapen die hij voed en weidt

Een volk tot zijne dienst bereid

Aan de orde komen de thema's: Godsbeeld in religie, heerschappij en onderdanigheid, uitverkiezing, schepping of evolutie, seksualiteit, medische ethiek, Gods plan, materialisme, bescherming en vertrouwen, christen zijn, lijden, evangelisatie, dankbaarheid.

De auteur is geen theoloog of predikant. Het boek geeft geen antwoorden. Het biedt handvatten om de Bijbel open te slaan bij deze thema's. Ook geeft het informatie om over na te denken.

Het boek is ook te gebruiken als een Bijbels dagboek, waarbij je als individu 13 weken lang een week bezig bent rond een thema en hierover leest en nadenkt. Elke studie bevat een leeswijzer met Bijbelgedeelte om te lezen.

'De Heer is God!' (136 pagina's) is gepubliceerd via het self-publishingplatform Jongboek. Dit is een website waarop iedere schrijver in staat is om op een professionele wijze zelf zijn boek uit te geven. Het boek is onder andere te koop bij www.jongboek.nl/heinogerritsen Prijs: €14,95. Ook boekhandels kunnen het boek in hun assortiment opnemen. ISBN: 9789463189750

De auteur is in 1969 geboren in Woudenberg. Hoewel in zijn jeugd woonachtig in het buitengebied van Woudenberg is hij qua school en kerk opgegroeid in Scherpenzeel. Hier is hij in 1990 ook gaan wonen. De auteur is getrouwd en heeft 4 kinderen in de (bijna) volwassen leeftijd. Kerkelijk is de auteur verbonden aan de Hervormde kerk (PKN) in Scherpenzeel. Hij is actief geweest in de eigen gemeente op het gebied van evangelisatie, jeugdwerk en catechese. Op dit moment werkt de auteur op administratief gebied bij een christelijke GGZ instelling.

advertentie
advertentie