Vrijwilligerswerk in Scherpenzeel en omstreken

11 september 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

Op de website van Larikslaan2 staat een groot aanbod van vrijwilligersvacatures in de plaatsen Leusden, Scherpenzeel en Woudenberg.

Heeft u tijd over en zin om iets nieuws aan te pakken, neem dan contact op met het Steunpunt Vrijwilligerswerk van Larikslaan2, adres: Larikslaan 2, 3833 AM in Leusden, tel: 033 - 303 44 44, e-mail info@larikslaan2.nl Voor vrijwilligersvacatures kunt u ook kijken op de website: www.larikslaan2.nl

Vrijwilliger bij de Pyramide van Austerlitz. De Pyramide van Austerlitz is een bijzonder monument uit de Franse Tijd (1795-1813). Om iedereen van dit monument te laten genieten en alle activiteiten op en rondom de Pyramide mogelijk te maken zijn vrijwilligers nodig. Zij ontvangen bezoekers in het informatiecentrum, vertonen een film over de Pyramide en vertellen over de geschiedenis van de Franse Tijd. U begint als Passantengids, maar kunt ook doorgroeien naar groepsgids of gids speciaal voor scholen. Ook kunt u er voor kiezen om als vrijwilliger het kassahuis te runnen. Als vrijwilliger bij de Pyramide bepaalt u zelf uw beschikbaarheid. Ervaring is niet nodig, u loopt eerst met ervaren gidsen mee. Woont u (bij voorkeur) in de omgeving van de Pyramide en vindt u het leuk om aan de slag te gaan bij dit boeiende monument neem dan contact op met Larikslaan2.

(Co)Penningmeester bij Scouting De Valleigroep. Scouting Scherpenzeel is een samenwerkingsverband tussen de Valleigroep en de Willaergroep. Bij Scouting Scherpenzeel zijn wekelijks vele vrijwilligers actief als leiding en bestuur, zodat de jeugdleden (5 - 18 jaar) een leuke en zinvolle tijdsbesteding geboden kan worden. Zowel de Valleigroep als de Willaergroep hebben een eigen bestuur. Bij Scouting de Valleigroep zijn vereniging en stichting gescheiden. Dat betekent dat er ook twee financiele administraties zijn. Op dit moment worden beide administraties door een penningmeester gevoerd. Ter ondersteuning en ontlasting van de penningmeester wordt er gezocht naar een co-penningmeester. Taken zijn onder andere het beheren van de verenigingskas, innen van contributie en deel uitmaken van het verenigingsbestuur. Ervaring is niet vereist, affiniteit met financien wel. De penningmeester brengt u graag de fijne kneepjes van het vak bij. Scouting De Valleigroep biedt u een afwisselende bestuursfunctie in een bruisende en groeiende vereniging met de mogelijkheid opleidingen te volgen.

Belangstelling voor één van deze vrijwilligersvacatures? Neem contact op met Larikslaan2.

advertentie
advertentie