Natuurgeneeskundig Gezondheidscentrum "NatuGenese" opent 15 september nieuwe praktijk te Amersfoort

11 september 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

Tegenwoordig is onder de Nederlandse bevolking een steeds grotere behoefte aanwezig om verder te kijken dan alleen het advies van de huisarts of specialist. Niet alleen bij diverse aandoeningen of ziekten, maar ook preventief vinden mensen het belangrijk om zich verder in het wel en wee van hun gezondheid te verdiepen. Een bijzondere aanvulling hierop heeft zich in de regio Amersfoort gevestigd. Het is het Natuurgeneeskundig Gezondheidscentrum 'NatuGenese'. Deze is vooral gericht is op complementaire gezondheidsverbetering, dus aanvullend op de reguliere geneeskunde.

De praktijk zal per 15 september a.s. gevestigd in het Yellow Stonegebouw, Noord 60-7 in Amersfoort. Telefoon 088-5432888. Internet www.natugenese.nl. Ook in Almelo heeft NatuGenese een vestiging geopend.

Volgens Erwin Pouw (orthomoleculair therapeut) en Wim van der Ende (natuurgeneeskundige) hebben alle lichamelijke en psychische klachten waar een mens mee kan kampen, een biochemische reactie. Als je moe bent, ga je vaak eerst bloed prikken bij de huisarts. Vaak blijken er geen afwijkingen te zijn, maar blijven de klachten wel bestaan. Dan kunnen wij, op een andere manier, inspringen. Zo beschikken we over andere onderzoeksystemen, zoals een FDA-goedgekeurde bodyscan, waarmee je binnen 7 minuten ziet hoe iemands orgaanhuishouding ervoor staat. Daarnaast hebben wij de mogelijkheid voor het uitvoeren van laboratoriumonderzoek waarbij bloed, urine, ontlasting e.d. onderzocht wordt.

Binnen het gezondheidscentrum zijn vakkundige mensen werkzaam met natuurgeneeskundige, orthomoleculaire, diëtiek en APS-achtergrond (voor chronische pijn). Een ieder heeft zijn eigen kwaliteit.

Door vanuit diverse disciplines naar de oorzaak van de klacht te kijken kan deze sneller worden opgelost. Vaak wordt hier te licht over gedacht, een disbalans die een ontstaansperiode van jaren tot tientallen jaren omvat is namelijk niet zomaar op te lossen.

Het is hierbij belangrijk om te realiseren dat bij Natugenese gestreefd wordt naar het hervinden van de balans, zodat de betreffende klachten definitief aangepakt kunnen worden zonder het tijdelijke symptoombestrijdingseffect.

De behandelingen worden door bijna alle zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed. Onze benadering is therapeutisch, waarbij we ook de medicatie, de voeding, gehele levensstijl en emotionele balans meenemen.

advertentie
advertentie