T.V.S. speelt gelijk tegen koploper H.T.V.

30 september 2015 om 00:00 Sport

T.V.S. 1 behaald gelijkspel tegen koploper H.T.V. 1

Na een stroeve start van de najaarscompetitie, in speelronde 1 werd de wedstrijd tegen Gispen uitgesteld en in speelronde 2 werd in Nieuwegein een 7-3 nederlaag geleden, kwam in de derde speelronde koploper H.T.V. uit Hagestein op bezoek in de Breehoek. Na een aanvankelijke achterstand leek de wedstrijd opnieuw op een nederlaag af te stevenen maar een goed gespeeld tweede gedeelte leverde alsnog een puntendeling op voor de Scherpenzeelse formatie.

In de openingswedstrijd ging Jan van de Beek al meteen onderuit door tegen Marco Lenting in de beslissende vijfde game met 8/11 te verliezen. Edwin Vetkamp dolf vervolgens in vier games het onderspit tegen Rick Meijer. Met een overwinning in straight sets was het Dennis Wijsbeek die het eerste punt voor de T.V.S.-ers op het scorebord bracht. Daar Vetkamp en Wijsbeek het dubbelspel vrij kansloos in drie games verloren was de pauzestand 3-1 in het voordeel van de koplopers.

Na de pauze liepen de gasten verder uit doordat Vetkamp ook zijn tweede partij van de avond verloor. Een vlotte overwinning van van de Beek in drie games op Ruud van Os bracht de tussenstand op 2-4. Toen daarna Wijsbeek zijn eerste nederlaag moest incasseren was de nederlaag dichtbij en was het tijd voor een "slotoffensief". Vetkamp boekte zijn eerste overwinning van de avond door van Os in drie games terug te wijzen en de tweede overwinning van Wijsbeek bracht het verschil terug tot een punt, na het verlies van de eerste game was Wijsbeek met 11/4, 11/1 en 11/8 duidelijk te sterk voor Lenting, die al mopperend zijn eerste nederlaag incasseerde. In de spannende slotpartij tussen van de Beek en Meijer moest na 11/7, 9/11, 14/12 en 10/12 de vijfde game de beslissing brengen en daarin trok van de Beek met 11/9 aan het langste eind waardoor de eindstand op 5-5 werd gebracht.

In de vierde speelronde staat op Dinsdag 6 Oktober de uitwedstrijd in en tegen Hoogland 1 op het programma.

advertentie
advertentie