Volleybaldames Set Up '69 blijven ongeslagen

4 oktober 2015 om 00:00 Sport

Devolleybal dames van Set Up '69 wisten ook hun derde competitiewedstrijd te winnen. In De Breehoek werd het zaterdagmiddag 3-2 tegen Heyendaal uit Nijmegen.

Het was zeker geen gemakkelijke wedstrijd. De ploeg uit Nijmegen had een goede verdediging en ze hadden vaak geen antwoord op de linkshandige buitenaanvaller van de tegenstander. De eerste set werd nog gewonnen met 25-20, maar in de tweede en derde set haperde het spel van Set Up. De pass kwam minder goed bij het net en daardoor kon er te vaak geen goede aanval opgebouwd worden.

Pas in de vierde set begon het weer wat beter te lopen. Set Up ging met meer risico serveren en door de servicedruk had ook Heyendaal moeite om tot aanvallen te komen. Een tactische wissel van coach Marco Benne door de spelverdeler op de serviceplaats te wisselen voor Nienke van de Wetering zorgde voor verwarring bij de tegenstander. Deze set werd uiteindelijk met 25-22 gewonnen. Een vijfde set moest de beslissing brengen. Na een achterstand van 6-8 ging de service van Set Up weer beter lopen en konden de dames opgelucht ademhalen toen zij de set toch nog met 15-10 wisten te winnen.

Door deze overwinning staan de dames nog op de eerste plaats van de poule met 12 punten uit 3 wedstrijden.

De volgende thuiswedstrijd is komende zaterdag om 17.30 uur in De Breehoek tegen Pegasus D3