Wie verzilvert de laatste Regio FoodValley-vouchers?

8 oktober 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

Ede, 30 september 2015 - Sinds december 2014 zijn 148 van de 198 Regio FoodValley-vouchers verzilvert. Onder andere Coffee@Work uit Barneveld maakte gebruik van de werkgeverssubsidie om jeugdwerkloosheid tegen te gaan. Voor het einde van het jaar verwachten initiatiefnemers gemeente Ede en provincie Gelderland de laatste vijftig cheques te verdelen.

Werkgeverssubsidie

Daphne Klein-Bottenberg, Projectleider Actieplan Jeugdwerkeloosheid bij gemeente Ede: "Wanneer je als overheid middelen beschikbaar stelt, wil je niets liever dan dat er ook echt gebruik van wordt gemaakt. Bij ondernemers in deze regio zie je dat massaal gebeuren." Zo werd afgelopen zomer de looptijd van de vouchers verlengd tot eind 2016. Jaco van Putten, account- en projectmanager werkgelegenheid bij gemeente Ede: "Het lijkt erop dat we die verlenging voor de Regio FoodValley niet eens nodig hebben. Dat succes is natuurlijk te danken aan de ondernemers én jongeren die uiteindelijk een succesvolle match met elkaar maakten."

Wees er snel bij

Van Putten roept geïnteresseerde ondernemers op om snel te reageren. "Het liefst zien we in iedere gemeente dat de subsidie maximaal wordt benut. Ik ben dus heel benieuwd welke ondernemers de laatste 62.500 euro verzilveren!" Gemeente Ede coördineert deze aanvragen voor de gehele regio FoodValley. Meer informatie of direct vouchers aanvragen? Kijk op www.regiofoodvalley-vouchers.nl of mail naar regiofoodvalley-vouchers@ede.nl.

Over Regio FoodValley-vouchers

De Regio FoodValley-vouchers verlagen, door middel van een subsidie, de drempel voor werkgevers om jong talent in te schakelen. De subsidie is te gebruiken door werkgevers en jongeren in de deelnemende gemeenten: Barneveld, Ede, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel, Veenendaal en Wageningen. De vouchers zijn een initiatief van de Gemeente Ede als centrumgemeente van de Regio FoodValley en wordt ondersteund door de provincie Gelderland. Meer informatie of vouchers aanvragen: www.regiofoodvalley-vouchers.nl of mail regiofoodvalley-vouchers@ede.nl.

advertentie
advertentie