SCENECS filmfestival (p)review editie

9 oktober 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

Als opmaat naar het tienjarige jubileum van het filmfestival voor startende filmmakers in maart 2016, organiseert SCENECS van 5 tot en met 8 november een speciale en uniek SCENECS (p)review editie.

"Scenecs heeft de afgelopen negen edities het filmpubliek kennis laten maken met verrassende en ook ontroerende producties van beginnende filmmakers. Samen met enkele nieuwe inzendingen zijn deze pareltjes wederom te bewonderen tijdens Scenecs (p)review". Aldus festivaldirecteur Arya Tariverdi.

Gratis toegang

Negen jaar lang was Amersfoort het podium voor Scenecs. Vanaf de tiende editie heeft Scenecs de mediastad Hilversum als thuisbasis. "Maar Amersfoort blijft ons dierbaar, we hebben in Amersfoort immers de basis gelegd voor het Scenecs succes en die band is en blijft erg sterk." Als gebaar naar Amersfoort opent Scenecs tijdens de (p)review editie haar deuren en mag iedereen gratis naar binnen. "Naast bekijken van de sneak previews en speciale filmproducties uit Amersfoort, krijgt je ook de gelegenheid om de regisseur te ontmoeten en vragen te stellen. Maar kom op tijd want als de zaal vol is, gaat de deur dicht." Aldus Arya Tariverdi.

SCENECS Wildcard

Tijdens de vier SCENECS (p)review dagen in JT Bioscoop Amersfoort staan diverse sneak previews geprogrammeerd. "Uiteindelijk bepaalt het (p)review publiek welke van deze inzendingen geprogrammeerd gaan worden tijdens ons 10 jarige jubileum in maart 2016".

Jorynthe Hoogeveen

Wie geen wildcard nodig heeft is het Scenecs gezicht Jorynthe Hoogeveen. Zij is verkozen tot het (p)review gezicht voor 2015. Jorynthe die de ambitie heeft om ooit voor een groot publiek haar zangtalent ten gehore te brengen, vindt dat Scenecs helemaal bij haar past. "Voor mij is het een eerste keer als model en ik zoek ook een podium om mijn talenten te tonen, net zoals de startende filmmakers die graag een eerste film willen vertonen".

Wil je gratis naar de (p)review editie van Scenecs, houd dan de website www.scenecs.com in de gaten voor de tijden en de programmering. Bij SCENECS beleef je de film. De (p)review editie vindt plaats van 5 november tot en met 8 november in de JT bioscoop in Amersfoort en wie weet kun je ook nog met Jorynthe op de foto.

advertentie
advertentie