Eerste seizoenszege voor T.V.S. 1

21 oktober 2015 om 00:00 Sport

T.V.S. 1 boekt eerste overwinning in de najaarscompetitie

In de inhaalweek werd de eerste competitiehelft afgesloten met de eerder uitgestelde thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Gispen uit Culemborg. Voor T.V.S. was het zaak om een zo groot mogelijke overwinning te behalen om zodoende nog een rol van betekenis te kunnen spelen in de top van de stand. In die missie is men geslaagd want het werd een 8-2 overwinning. In de volgende wedstrijd is opnieuw Gispen de tegenstander en opnieuw een ruime overwinning zou de T.V.S.-ers weer in de race brengen voor de titel.

In de openingswedstrijd boekte Jan van de Beek een vlotte overwinning door John van Tuyl in drie games te verslaan. Daar van Tuyl nog andere verplichtingen had deze avond speelde hij al zijn wedstrijden achter elkaar maar ondanks dat hij goed ingespeeld raakte ging ook zijn tweede partij tegen Edwin Vetkamp verloren, hij pakte nu wel een game. Tegen Dennis Wijsbeek nam van Tuyl een 2-0 voorsprong in games maar Wijsbeek vocht zich goed terug in de wedstrijd en dwong een beslissende vijfde game af waarin hij met 13/11 aan het langste eind trok. Het dubbelspel werd in vier games een prooi voor de combinatie van de Beek / Vetkamp waardoor de pauzestand 4-0 werd.

Na de pauze breidde van de Beek de voorsprong uit door van Martin Bonouvrie te winnen. In de zesde partij deden de gasten iets terug want daarin ging Vetkamp in vier games onderuit tegen Dick Hakkert, ook de volgende partij ging naar de gasten want Wijsbeek verloor eveneens in vier games van Bonouvrie. Daarna was het echter weer aan de T.V.S.-ers om de voorsprong te vergroten want van de Beek won eenvoudig in drie games van Hakkert en Vetkamp won, ondanks verlies van de eerste game met 7/11, vervolgens gemakkelijk van Bonouvrie. De slotpartij was weer spannend want Wijsbeek kwam in eerste instantie op achterstand maar na 9/11, 11/9 en 11/6, 6/11 was hij in de vijfde game met 11/8 te sterk voor Hakkert en bracht hij daarmee de eindstand op een mooie 8-2.

De tweede helft van de competitie begint dus in Culemborg als op Maandag 26 Oktober beide teams opnieuw tegenover elkaar staan.

advertentie
advertentie