Schutter sv Scherpenzeel Nederlands Kampioen

22 oktober 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

Traditiegetrouw worden in de periode september / oktober heel wat Nederlandse Kampioenschappen gehouden. Zo werd van 3 tot en met 10 oktober in Barneveld bij sv De Eendracht het Nederlands Kampioenschap Klein Kaliber Karabijn gehouden. Voor het eerst te Barneveld want eerder werd dit NK in Colmschate (Deventer) gehouden.

Van onze vereniging hebben vier schutters aan dit NK deelgenomen. Kees Bos schoot liggend en knielend. Goof de Vries deed mee op knielend en Martin Wigtman en Ad Verbeek verkozen de horizontale positie.

Ad Verbeek wist een volle bak te behalen. 600 punten met daarbij 24 keer een mouche. Een mouche is een 10 die geheel in het midden is geplaatst en van daar uit geen contact maakt met de 9. Ad moet nog een lange week wachten voordat de eindstand bekend werd. Uiteindelijk goed voor de eerste plaats bij de Veteranen boven de 55 jaar. Dus weer een Nederlands Kampioen binnen deze vereniging dit jaar.

Martin Wigtman behaalde 594 punten en Kees Bos liggend 592. Goed voor een derde plaats bij de Veteranen boven de 65 jaar door Martin Wigtman.

Kees behaalde een mooie achtste plaats bij de Heren Senioren.

Als team van liggende schutters behaalde zij 1786 punten. Goed voor de tweede plaats bij de teams. Het team van De Eendracht uit Barneveld was eerste met 1788 punten.

Kees behaalde een mooie achtste plaats bij de Heren Senioren. Knielend behaalden Kees en Goof respectievelijk 581 en 551 punten. Kees werd daarmee elfde en Goof vierde bij de Veteranen boven 65.

advertentie
advertentie