Live: gratis en eenvoudig verdiepende lezing over Israël! (christenenvoorisrael.nl/livestream)

30 oktober 2015 om 00:00 Activiteiten

De eerste begint om 10.30 uur. Dit is de lezing van drs. Joël Voordewind met als thema: Is verzoening mogelijk tussen Jood en Arabier?

Joël Voordewind is namens de ChristenUnie lid van de Tweede Kamer. Daar staat hij bekend als een warm pleitbezorger van de rechten van Israël. Hij bezoekt de Joodse staat dan ook regelmatig om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen. De nadruk in deze werkbezoeken ligt vaak op verzoeningsprojecten: (particuliere) initiatieven die moeten leiden tot vrede van onderop. Voordewind zal tijdens zijn lezing in de Israëlcursus dieper ingaan op de betekenis van deze projecten en wat de resultaten daarvan zijn. Is vrede en verzoening tussen Jood en Arabier mogelijk?

De tweede lezing begint om 13:00 uur. Dit is de lezing van Ruben Ridderhof met als thema: Waar blijft nou dat Koninkrijk?!

Ruben is redacteur van de maandkrant Israël Aktueel, maar ook actief als spreker namens Christenen voor Israël. Zijn favoriete onderwerp om over te spreken is het Koninkrijk van God, dat volgens hem als een rode lijn door de Bijbel loopt. Maar: hoe zit dat precies met het Koninkrijk? De hele Bijbel gaat er over, maar waar blijft nou dat Koninkrijk? In een uitgebreide en verdiepende Bijbelstudie hoopt Ruben tijdens de Israëlcursus in te gaan op die vraag.

advertentie
advertentie