5e editie Brandhoutveiling Utrechts Landschap 7 november

2 november 2015 om 00:00 Activiteiten

Op zaterdag 7 november wordt vanaf 13:00 uur in de Tabakschuur aan de Veenseweg 8 in Amerongen voor het vijfde jaar brandhout geveild. Het meeste hout dat wordt geveild staat gemarkeerd in het bos. Het hout wordt 'op stam' verkocht aan particulieren die zelf hun brandhout kunnen zagen en weghalen uit het bos. Hier zijn wel bepaalde regels aan verbonden.

In de catalogus staat alles over de bospercelen, houtsoorten, de kijkdag en beschikbare aantal m3. Deze vindt u op www.utrechtslandschap.nl/houtveiling. Particulieren die het hout kopen, mogen tot 15 maart 2016 zelf hun brandhout zagen en weghalen. Ook het Zuid-Hollands Landschap zal tijdens de veiling hout aanbieden.

Verantwoord zagen

Aan het zagen van het brandhout zijn regels verbonden. De koper dient te werken conform de 'Gedragscode zorgvuldig bosbeheer' en de eventueel op de kaart aangegeven elementen, zoals mierenhopen en dergelijke, te ontzien.

Betrokkenheid

Vroeger was het gebruikelijk om hout uit het bos openbaar te verkopen. Vooral boeren gebruikten veel hout: voor afrasteringen, het bouwen van schuurtjes en natuurlijk voor brandhout. Utrechts Landschap wil de betrokkenheid van het publiek bij het bos en het bosbeheer vergroten. Het zagen in het bos is gericht op de vergroting van de variatie in het bos en het geven van ruimte aan andere bomen.

Aanmelden of meer informatie?

Wilt u weten hoe de veiling werkt of alvast uw biednummer weten? Neem dan contact op met Betsy de Bruyn, telefoon 030 - 220 55 55 of mail naar info@utrechtslandschap.nl

Locatie brandhoutveiling

Infocentrum Tabaksschuur, Veenseweg 8, 3958 ET Amerongen. Parkeren bij Sportpark De Burgwal.

Meer informatie over veiligheid

Utrechts Landschap stelt de kopers verplicht om met veiligheidskleding te werken. Bij de veiling in Amerongen wordt door de firma Stuivenberg uit Woudenberg veiligheidsmateriaal te koop aangeboden: veiligheidsschoenen, helm met oorkleppen, zaagbroek en handschoenen. Daarnaast zijn er hulpmiddelen voor het zagen en kloven van het brandhout te koop. Kopers krijgen extra informatie over goed en verantwoord stoken zodat overlast of schadelijke stoffen zoveel mogelijk worden voorkomen. Hieronder staat meer informatie over brandhout & milieu en tips om verantwoord te stoken.

advertentie
advertentie