Film Philomena in Kulturhus

3 november 2015 om 00:00 Activiteiten

In november wordt de film Philomena vertoond in Kulturhus de Breehoek. Philomena vertelt het hartverwarmend waargebeurde verhaal van Philomena Lee (Judi Dench), die als tiener haar buitenechtelijk zoontje ter adoptie moest afstaan op aandringen van de Iers-Katholieke gemeenschap waar ze woonde.

Wanneer ze vijftig jaar later tracht haar kind terug te vinden en daarbij op veel verzet stuit vanuit de kerkelijke organisatie, krijgt ze hulp van BBC journalist Martin Sixsmith (Steve Coogan). Hij ziet in haar verhaal een mooie comeback van zijn onlangs geruïneerde carrière. Als tijdens hun zoektocht alle puzzelstukjes op zijn plaats beginnen te vallen, ontstaat een ontroerende vriendschap tussen beiden, gebouwd op het verlangen om de waarheid boven tafel te krijgen over het onrecht wat Philomena is aangedaan.

De film is op dinsdag 17 november om 19.30 uur in Kulturhus de Breehoek, Marktstraat 59 in Scherpenzeel. De entree is € 6,00, inclusief consumptie. Leden van de Bibliotheek Scherpenzeel krijgen € 1,00 korting op vertoon van pas. Reserveren via de website van de Bibliotheek, www.bibliotheekscherpenzeel.nl

advertentie
advertentie