Stichting Bitja organiseer voor 6e jaar op rij vrouwendagen in Renswoude

5 november 2015 om 00:00 Activiteiten

Op D.V. vrijdag 23 en zaterdag 24 januari a.s. zullen ze in muziekgebouw 't Podium per dag weer 250 vrouwen ontvangen, zodat er ook dit jaar maar liefst 500 vrouwen kunnen genieten van een bijzondere dag. Er is tijd voor praise, drama en zoals ieder jaar kan elke vrouw weer een workshop naar keuze volgen. De dagen zijn net als anders laagdrempelig en toegankelijk voor iedere vrouw ongeacht op welke manier zij het geloof beleeft. Dit jaar is het thema: "Elke dag een beetje meer."

Het thema "Elke dag een beetje meer" gaat over meer ontdekken over de Bijbel maar ook over jezelf.

Ook dit jaar staat er weer een team van ruim 40 gastvrouwen klaar om te zorgen dat iedere vrouw een prachtige dag kan en mag meemaken. Simone vertelt: "We werken met een grote groep vrouwen uit allerlei plaatsen uit de regio en dus ook verschillende kerken, omdat volgens ons, kerkmuren gebouwd zijn door mensen en niet door God. De gastvrouwen zijn van groot belang, zonder hen zou het niet mogelijk zijn om de dagen te houden".

De vrouwendagen zijn voor iedere vrouw. Wel of niet gelovig.

Simone zou het heel mooi vinden als er, net als voorgaande jaren, ook vrouwen komen, die niet of nauwelijks geloven of die hun geloof ergens langs hun levensweg zijn verloren. "We moedigen gelovige vrouwen ook aan, om zo'n vriendin mee te nemen. Dit is de kans om samen een dagje uit te gaan en op een laagdrempelige manier te ontdekken wat God kan betekenen in je leven. En 10% van onze kaarten gaan altijd naar vrouwen die het niet kunnen betalen om een dagje uit te gaan. Zij zijn onze gasten. We willen namelijk voor iedereen toegankelijk zijn."

Nieuwe workshops

Iedere vrouw kan 's middags een workshop naar keuze volgen. Er is keuze uit bloemschikken, tapas maken, schilderen, een herinneringsdoosje maken, stempels snijden, acteren en percussie maken. Op de vernieuwde site www.stichtingbitja.nl staan de workshops volledig uitgelegd

De inschrijvingen zijn al even geopend. De vrouwen die het jaar ervoor zijn geweest, krijgen altijd eerst een email. Hierdoor zitten de dagen al voor bijna 50% vol. Dit geeft aan dat vrouwen het ook echt leuk vinden om te komen.

Er zijn dus nog plaatsen over voor zowel de vrijdag als de zaterdag, dus wie erbij wil zijn, kan het beste snel reageren. Een kaartje kost 39.95 euro voor de hele dag, inclusief warm eten, drinken en een workshop. Opgeven kan via www.stichtingbitja.nl

advertentie
advertentie