Permar nog dieper in rode cijfers

10 november 2015 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL Ondanks alle inspanningen voor reorganisatie duikt werkvoorziener Permar steeds dieper de rode cijfers in. Het geraamde tekort voor 2016 bedraagt ruim 2,3 miljoen euro.

De gemeente Scherpenzeel neemt, samen met de gemeenten Barneveld, Ede, Wageningen en Renkum, deel aan de gemeenschappelijke regeling Permar WS voor de uitvoering van de Wet sociale werkvoorziening (Wsw). De Wsw is een voorziening voor een aparte groep arbeidsgehandicapten die vanwege de aard en ernst van hun handicap exclusief zijn aangewezen op aangepaste arbeid. Vanwege de inwerkingtreding van de Participatiewet is vanaf dit jaar de instroom in de Wsw gestopt. Gemeenten moeten zelf beschut werk gaan organiseren voor mensen met een arbeidsbeperking, waar mogelijk bij een reguliere werkgever. 

SOMBERDER Het reorganisatieplan waarmee Permar vanwege de grote tekorten in de afgelopen jaren bezig is, kan kennelijk niet voorkomen dat de financiële vooruitzichten steeds somberder worden. Transitiekosten in verband met de nieuwe Wet Werk en Zekerheid en een verlaging van de rijkssubsidie van 26.421 euro per SE in 2015 naar 25.411 in 2016 worden door Permar geschat op een strop van meer dan een miljoen euro. SE staat voor sociale equivalent en is een aanduiding vanuit de aanstellingsuren en de handicapfactor van de medewerker. Daarnaast becijfert Permar minder opbrengsten uit productie als gevolg van de uitstroom van Wsw-ers (geschat op 40 SE). Permar hoopt met maatregelen het tekort van 2016 mogelijk nog terug te brengen tot 1,3 miljoen; dit zijn echter nog aannames.

advertentie
advertentie