ChristenUnie voor najaarsledenvergadering op bezoek bij brandweer

12 november 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

Voor de najaarsledenvergadering is de ChristenUnie Scherpenzeel op bezoek geweest bij de brandweer. Op Het Zwarte Land werden de bezoekers van harte welkom geheten door Ruud van Ee, brandweerman van beroep.

Het begin van de avond stond in het teken van het officiële gedeelte van de ledenvergadering. Tijdens dit officiële gedeelte is er een nieuw bestuurslid toegetreden in de persoon van Martin Stolk. Binnen de partij zijn we dankbaar voor deze waardevolle toevoeging en kijken we vooruit naar een fijne samenwerking.

Na het officiële gedeelte van de avond nam Ruud als gastheer de regie over. Na een korte introductie werd het woord gegeven aan Johan Methorst die middels een mooie presentatie de luisteraars meenam in de inmiddels lange en rijke historie van de brandweer zoals we deze in Scherpenzeel kennen. Hierbij werden ook de nodige zorgen geuit over het voortbestaan van de brandweer zijn huidige vorm. Vanuit het college, Tonnis van Dijk, en vanuit de gemeenteraad, Aart van de Peut, werd benadrukt dat het behouden van de slagkracht van de brandweer de hoogste prioriteit en aandacht heeft.

Vervolgens werden de leden door Joost en Kevin, twee doorstromers vanuit de jeugdbrandweer en nu actief bij de grote brandweer, meegenomen door de rest van het gebouw. Tijdens het bezoeken van de kleedkamers waar de pakken en helmen zijn opgeslagen en het bezoeken van de hal waar de brandweerwagens stonden geparkeerd, werden de bezoekers voorzien van verschillende interessante verhalen.

De avond is gezamenlijk afgesloten in de kantine onder het genot van een hapje en een drankje. Als bestuur mogen we terugkijken op een geslaagde en zeer informatieve avond. Op deze plaats willen we onze gastheer, Ruud van Ee, en zijn collega's van de vrijwillige brandweer hartelijk bedanken voor hun gastvrijheid en het beschikbaar stellen van hun vrije tijd.

advertentie
advertentie