Dames Set Up '69 winnen van Tivoc

15 november 2015 om 00:00 Sport

De dames van volleybalvereniging Set Up '69 hebben afgelopen zaterdag met 4-0 gewonnen van het laaggeplaatste Tivoc uit Tiel.

In het begin van de eerste set leek het er nog niet op, dat het een makkelijke avond ging worden. Misschien was het omdat de wedstrijd pas om 19.00 uur begon, maar de dames waren niet bij de les en voor ze het goed en wel in de gaten hadden keken ze al tegen een 1-8 achterstand aan. Gelukkig lieten ze zich daardoor niet van de wijs brengen en punt voor punt liepen ze weer in op de tegenstander. Het spel begon weer beter te lopen en door de service moeilijk te houden, kon Tivoc geen aanval opbouwen. De set werd uiteindelijk gewonnen met 25-17.

De tweede set ging aanvankelijk gelijk op, maar zodra Set Up wat meer druk zette, kon Tivoc het tempo niet bijbenen en wisten ze de set eenvoudig naar zich toe te trekken. In de derde set, die traditioneel wat moeilijker gaat als je met 2-0 voor staat, kon men de concentratie niet vasthouden en dreigde Tivoc zelfs een voorsprong te nemen. Ook werd Carmen, de vaste libero, achterin gemist. Gelukkig wist Tivoc niet echt door te drukken en kon Set Up ook de derde set winnend afsluiten. De vierde set was een kopie van de tweede set. Met een goede opslag werd het spel van de tegenstander ontregelt, terwijl Set Up wel goed bleef aanvallen.

Door deze overwinning blijven de dames meedoen om de eerste plaats, hoewel SSS D2 en Heyendaal D1 gevaarlijk dichtbij staan. De volgende thuiswedstrijd is pas op 12 december om 18.00 uur tegen SSS D2.