Sinterklaasviering in De Glind een groot succes!

30 november 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

Wat was het een mooi feest….een poppenspeler, de Sint met 8 pieten en optredens van wat jonge dorpsbewoners. Maar het hoofdbestanddeel was natuurlijk circa 60 kinderen uit de Glind en even zoveel gevulde handjes met pepernoten en een mooi kado, wat resulteerde in blije gezichtjes..

Om even voor 13 uur werden de kinderen en hun ouders/ verzorgers ontvangen in de kerk van de Glind met koffie, thee , warme chocomelk en lekkers. Jet Mineur speelde op de piano en zong met de kinderen gezellige Sinterklaasliedjes. Frans Mineur en Jetteke Keuken waren de spreekstalmeesters en stelde de kinderen gerust en hielpen ons door het programma heen.

Na een paar liedjes was daar ineens Okkie de Ooievaar. Hij was zijn sinterklaassokken kwijt geraakt, deze zaten gewoon niet meer bij de schone sokken was. Waar was de sok toch gebleven ? Was er misschien een sokkendief ?

Toen de Sint binnenkwam werd het ineens duidelijk….er was een Pietje met de sok van Okkie de ooievaar. Okkie vond het helemaal niet erg meer en gaf toen de andere sok ook aan Piet. Vanaf nu had Okkie mooie roze sinterklaassokken uitgezocht uit haar wasmand en het Pietje was heel erg blij met haar nieuwe sokken !.

De Sint ontving veel kinderen en maakte gezellig een praatje met ze. Ook was er live muziek van een aantal kinderen uit het dorp. Wat vond de Sint het knap van deze kinderen dat ze zo mooi konden zingen.

Voor alle kinderen was er een mooi cadeau in de zakken van de pieten.

Deze sintvieringen zijn al 20 jaar een groot succes vanwege de sponsoring van Royal HaskoningDHV.

Benieuwd wat dit voor bedrijf is? Surf er maar eens heen: Amersfoort | Royal HaskoningDHV

We zijn hen erg dankbaar dat we wederom dit mooie feest mochten vieren.

Een aantal vrijwilligers van Glind Media, DOK14 en poppenspeler Okkie&Co hebben hun medewerking verleend aan dit geweldige feest. Bedankt namens alle kinderen en ouders/verzorgers uit Jeugddorp De Glind !

Het was TOP!

advertentie
advertentie