Japanse Chefs op bezoek in Scherpenzeel

7 december 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

In juli van dit jaar organiseerde de AJCA (All Japan Chefs Association) samen met de Dutch Agricultural Marketing Board (DAMB) een kookwedstrijd voor jonge chef koks in Sapporo. 8 Teams van twee chefs moesten een volledige maaltijd (voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht) bereiden en in één van de gerechten moest o.a. Nederlands varkensvlees (van Vion) gebruikt worden. De winnaars van de wedstrijd, de heren Zenbutsu en Kitagaki, wonnen een bezoek aan Nederland.

Op 29 november kwamen ze aan in Nederland en behalve bezoeken aan Vion Scherpenzeel en Vion Boxtel, stond er ook een bezoek gepland aan een Nederlands top restaurant. In het restaurant van hotel De Witte Holevoet in Scherpenzeel hebben ze eerst een gerecht uit Hokkaido klaar gemaakt waarbij ze varkens buik van Vion Scherpenzeel gebruikten. Dit gerecht viel zeer in de smaak bij het culinaire team van De Witte Holevoet.

Na dit smaakvolle Hokkaido gerecht genuttigd te hebben, konden ze samen met de chef kok van De Witte Holevoet, Joop Ruijters een voorgerecht klaarmaken volgens Joop zijn werkwijze.

Joop was zeer onder de indruk van de manier van werken van deze jonge Japanse chefs.

Daarna konden de Japanse bezoekers genieten van een heerlijk drie gangen menu van De Witte Holevoet.

Voor de Japanse chef koks was het een leuke en leerzame ervaring om te zien hoe in een goed Nederlands restaurant gerechten worden bereid en voor het Nederlandse koks team was het leuke om te zien hoe Japanse chefs werken en om het heerlijke gerecht uit Hokkaido te proeven.

Namens het team van Vion Food International bedank ik chef kok Joop Ruijters en zijn team bij De Witte Holevoet hartelijk voor hun tijd en de leuke samenwerking.

advertentie
advertentie