Natuur in Gelderland vastgelegd

11 januari 2016 om 00:00 Activiteiten

De fotowerkgroep van IVN Barneveld heeft een nieuwe expositie samengesteld. Voor 2016 is gekozen voor het onderwerp Natuur in Gelderland. In de maanden januari en februari is deze te zien in Kulturhus De Breehoek, Marktstraat 59, 3925 JP Scherpenzeel, alle dagen geopend vanaf 08:30 uur, toegang vrij.

Natuur in Gelderland geeft een beeld van de aantrekkelijkheid van de woonomgeving van deze provincie. Naast de bossen, heidevelden en zandverstuivingen zijn er ook mooie waterpartijen. Daarnaast zijn er uiteraard speciale momenten zoals de hertenbronst, waarvoor honderden liefhebbers met de camera naar buiten gaan. Maar ook veel dichterbij kan een geoefende waarnemer allerhande dieren, planten, paddenstoelen en nog vele andere natuurlijke elementen zien. Het mooie is dat binnen de Fotowerkgroep van IVN Barneveld liefhebbers van de grote dieren zitten naast mensen met oog voor details die ze met een macrolens kunnen vastleggen Daardoor geeft de expositie een breed beeld van wat je in Gelderland kunt zien.

Fotografie is logisch

Over de plaats van een Fotowerkgroep binnen IVN Barneveld is de organisatie helder: "IVN is een unieke organisatie die mensen betrekt bij natuur, milieu en landschap. En dan gaat het om kennis, passie en doen: hoofd, hart en handen. Naast het organiseren van wandelingen met natuurgidsen, het onderhouden van natuurgebieden en de zorg voor nestkasten hoort zeker ook het bewust kijken naar de natuurlijke omgeving. En dat doen fotografen: zij kijken naar de natuur en dikken die in tot een mooie compositie. Daarom is het logisch dat IVN Barneveld een Fotowerkgroep heeft."

advertentie
advertentie