De Standaard Apps van Windows 10 presentatie bij de HCC!SeniorenAcademie Maarn

11 januari 2016 om 00:00 Activiteiten

Standaard Apps van Windows 10 Het onderwerp op dinsdagmiddag 26 januari 2016. U bent van harte welkom in Dorpshuis De Twee Marken - Trompplein 5 - Maarn. Aanvang 13.30u - Einde 16.00u.

Zoals het onderwerp luidt gaan we kijken naar de standaard apps van Windows10. Sinds Windows 10 heten alle programma's apps en deze nemen een belangrijke plaats in. Een aantal apps kan met de Microsoft Store verkregen worden, andere apps kunnen, net als in de tijd dat ze programma heetten, vanaf internet gedownload worden.

Net als de vorige Windows versies krijg je, met de installatie van het operatingsysteem Windows, een groot aantal toepassingen.

De apps die in de presentatie behandeld worden zijn: mail, (contact-)personen, agenda, foto's, camera, weer, (land-)kaarten en een leeslijst.

De veranderingen in Windows 10, de Charmbar bijvoorbeeld bestaat niet meer en Instellingen van de app gaan nu via het zgn. Hamburger menu (de drie streepjes boven elkaar in de titelbalk) en nog veel meer veranderingen, waar u na de presentatie alles over weet.

Het leuke van deze presentatie is, dat iedereen die met Windows 10 werkt deze apps op de PC hebben. Het vervelende is dat weinig mensen ook daadwerkelijk deze apps gebruiken, en eigenlijk verdienen de apps om ze meer te gebruiken.

De presentator gaat het dan ook iets uitbreiden met de apps die, naar zijn idee, meer gebruikt worden. Voorafgaand aan de presentatie is er weer zo'n handige Syllabus verkrijgbaar aan de verkooptafel.

Na de presentatie en pauze is er gelegenheid tot het stellen van computervragen. Voor leden van HCC is de bijeenkomst gratis, niet leden betalen een bijdrage van 5,00 euro.

advertentie
advertentie