Democraten Scherpenzeel presenteert ' Progressief op de Planken'

15 januari 2016 om 00:00 Activiteiten

EN WAT ALS WE ONZE ECONOMIE OPNIEUW UITVINDEN?

Vanuit een informele progressieve samenwerking is in Scherpenzeel de idee ontstaan om met enige regelmaat themabijeenkomsten over actuele maatschappelijke onderwerpen te organiseren. Dit in navolging van eerdere , door Democraten Scherpenzeel georganiseerde bijeenkomsten, zoals met Maarten van Rossum en "Pumps op pluche".

De eerste bijeenkomst zal gaan over ons huidige economische en monetaire bestel. We hebben allemaal van dichtbij de financiële crisis meegemaakt en we zien ook dat de financiële en monetaire wereld inmiddels weer is overgegaan tot de orde van de dag. Kan dat wel goed gaan?

Heidi Leenaarts Initiatiefneemster van United Economy, zal een inleiding verzorgen aan de hand van haar boek "En wat als we onze economie opnieuw uitvinden?"

"Steeds meer mensen kijken uit naar een anders werkende economie. Een economie waarin er voor mensen en bedrijven de ruimte is zich optimaal te ontwikkelen. Een economie ook waarin het creëren van echte waarde centraal staat. Het realiseren van zo'n economie vraagt óók om het anders organiseren van geld. Het is daarom van groot belang samen ervaring op te doen met nieuwe vormen van wederkerigheid. Dat is waar ik me vol overtuiging voor inzet", aldus Heidi Leenaarts.

De nieuwe uitgave van het boek van Heidi zal na afloop van de bijeenkomst te verkrijgen zijn.

De initiatiefnemers willen met de cyclus van bijeenkomsten een bijdrage leveren aan maatschappelijke betrokkenheid in Scherpenzeel over thema's die ertoe doen. Vooralsnog gaat het erom samen op ontdekkingsreis te gaan en aan de hand van pakkende thema's nieuwe inspiratie op te doen.

Je bent van harte uitgenodigd. Kom je ook? De bijeenkomst is vrij toegankelijk. We starten om 20.00 uur. We sluiten af met een netwerkborrel.

Informatie: Jan Ruijgrok Tel. 06-53428456 of e-mail jan.ruijgrok@democratenscherpenzeel.nl

advertentie
advertentie