Expositie Ad Noorlander en Brunhilde van Vuuren-Loewe in nieuwe galerie Dalhuijsen

27 januari 2016 om 00:00 Activiteiten

In de gloednieuwe "Galerie Dalhuijsen" exposeren als eerste Ad Noorlander en Brunhilde van Vuuren-Loewe. Van 5 februari tot en met 29 maart 2016 is hun duo expositie te bezichtigen. Belangstellenden zijn van harte welkom op de officiële opening op vrijdag 5 februari om 16.00 uur die door de wethouder van Cultuur Pieter de Kruif wordt verricht. De expositieruimte is gelegen op de eerste etage van de winkel Wonen & Slapen, Voorstraat 30, 3931 HE Woudenberg en is tijdens de openingstijden van de winkel gratis te bezichtigen.

De twee Leusdense kunstenaars die de spits afbijten, zijn ervaren exposanten met een ruim arsenaal aan oogstrelende schilderijen en beelden. Het is zeker de moeite waard om een kijkje te komen nemen en weg te dromen bij de impressionistische vergezichten over het water en de bronzen en stenen vrouw- en dierfiguren.

Vrouw en dier

Brunhilde van Vuuren-Loewe toont vooral figuratieve bronzen vrouwfiguren zoals een Spaanse danseres, een vrouw in verwachting en een golfer. Haar speksteen- en albast beeldhouwwerk is juist geïnspireerd op het dierenrijk. Zo zijn een zeehond, een hond en diverse vogels te bewonderen. De beelden roepen diepere gevoelens op dankzij de beweging die Brunhilde erin weet te leggen.

Water en licht

Ad Noorlander is een schilder die zijn passie voor water en de effecten van het licht daarop fascinerend op het doek weet weer te geven. Boten, water, luchten, vogels en mensfiguren zijn in zijn impressionistisch schilderijen herkenbaar. De laatste tijd is het werk expressionistischer en grootser van opzet. Hij zet zijn verf dik en ruw op het doek en gebruikt een combinatie van felle kleuren om de essentie van het licht weer te geven. Zijn werk kenmerkt zich door snelheid, beweging en lef.

Nieuwe galerie op zoek naar exposanten

De "Galerie Dalhuijsen" wordt in nauwe samenwerking met de kunstenaars Nicole Kruimel en Ineke Wurfbain ingericht en biedt 100 m2 ruimte voor hangend en beeldend werk. Een kleine etalage op de benedenverdieping aan de straatkant dient als aandachtstrekker voor het publiek. De focus richt zich op de lokale (amateur)kunstenaars in een omtrek tot ongeveer 15 km van Woudenberg. Hiermee wordt een positieve bijdrage geleverd aan het lokale kunstklimaat. Een expositie duurt twee maanden met één of meerdere kunstenaars per expositie. Geïnteresseerde kunstenaars kunnen zich aanmelden via galeriedalhuijsen@gmail.com

advertentie
advertentie